MOSDER Başkanı Davulcuoğlu: Beş yılda mobilya ihracatı 350 milyondan 1 milyar 360 milyon dolara çıktı

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, beş yıl önce mobilya sektörü 350 milyon dolar ihracat yaparken şimdilerde 1

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, beş yıl önce mobilya sektörü 350 milyon dolar ihracat yaparken şimdilerde 1 milyar 360 milyon dolara kadar çıktığını söyledi. Mobilyanın istihdam deposu olduğunu belirten Davulcuoğlu, İzmir'in Kayseri, İnegöl ve İstanbul'un ardından mobilya üretiminde dördüncü sırada geldiğini, yan sanayiyle birlikte 500 bin kişinin istihdam edildiğini vurguladı.

MOSDER olarak, "İzmir'den Dünyaya' sloganıyla yola çıkacaklarını belirten Davulcuoğlu, İzmir'in mobilyasını dünyaya açacaklarını kaydetti. Bunun için Kurban Bayramı'ndan sonra mobilyacılarla ortak akıl toplantısı yapacaklarını kaydeden Ramazan Davulcuoğlu, "İzmir'de mobilya alt kültürü var. Birçok bölgede mobilya üzerine üretim yapılmazken İzmir'deki işletmeler, Türkiye'nin dört bir yanına ürün pazarlıyordu. Bu nedenle İzmir'i sektörde daha da yukarılara çıkarmamız gerekiyor." dedi.

Torbalı Ticaret Odası Meclisi'nin toplantısına misafir konuşmacı olarak katılan MOSDER Başkanı, aynı zamanda Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı ve Alfemo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davulcuoğlu, "Türkiye ve Dünyada Mobilya Sektörü ve Torbalı İlçesinin Konumu" konulu bir sunum yaptı. Mobilyanın ihracat fazlası veren ve tamamen istihdama yönelik bir sektör olduğunu söyleyen Davulcuoğlu, Torbalı'nın potansiyelinin hızlı trenin gelmesiyle birlikte artacağını açıkladı.

'YETENEKLERİ OLAN BİR İLÇE'

Alfemo, Merinos, İşbir Yatak, Vespero ve Demente gibi mobilya sektöründeki büyük işletmelerin yatırım için son yıllarda Torbalı'yı tercih etmeye başladığının altını çizen Ramazan Davulcuoğlu, ilçeye gelmeden önce iyi bir araştırma yaptıklarını belirterek, "Yatırım için uygun bir bölge olduğuna karar verdik ve faaliyetlerimize başladık. İlk yıllarda işçi sayımızın yüzde 10'unu Torbalı'dan karşılıyorduk ancak her geçen gün bu sayı biraz daha arttı. Şu anda çalışanlarımızın yarısı Torbalı'da ikamet ediyor. Bunu yüzde 100'e çıkarmak istiyoruz. Bu sektörde büyümek için farklılaşmak çok önemli. Biz bunu dayak yiye yiye öğrendik." şeklinde konuştu.

Toplantıya Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdülvahap Olgun da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile