MOSFED Baskani Güleç Açiklamasi '2022'Nin Sonuna Kadar 100 Bin Kisiye Ek Istihdam Saglamayi Hedefliyoruz'

'Sektör olarak bugün sadece mobilya imalatinda çalisanlara degil, elektrikçi, mühendis, tasarimci, eticaret uzmani, yazilimci, dijital uzman ve bilgisayar mühendislerine kadar genis bir meslek grubuna ihtiyaç duyuyoruz'.

Mobilya Dernekleri Federasyonu'nun (MOSFED) Baskani Ahmet Güleç, sektörün, 2022 yilinin sonuna kadar 100 bin kisiye daha ek istihdam saglayacagini belirterek, "Sektör olarak bugün sadece mobilya imalatinda çalisanlara degil, elektrikçi, mühendis, tasarimci, e-ticaret uzmani, yazilimci, dijital uzman ve bilgisayar mühendislerine kadar genis bir meslek grubuna ihtiyaç duyuyoruz." ifadelerini kullandi.

Güleç yaptigi açiklamada, mobilya sektörünün imalatta çalisacak nitelikli insan kaynagi sorunu için firmalarin ve kamunun birlikte hareket ederek gençleri imalatta çalismaya özendirecek projeler hayata geçirmesi gerektigini belirterek, tüm sektörlerde yasanan dijital dönüsümü mobilya sektörüne yansitmanin, üretim hatlarini ve çalisanlari dijital dönüsüme entegre etmenin de sektörün öncelikli konulari arasina aldigini kaydetti.

Sektör olarak bugün için dogrudan 250 bin, dolayli olarak ise 500 bini askin kisiye istihdam sagladiklarini ve sektörün büyümesine paralel insan kaynagina da ihtiyaç oldugunu ifade eden Güleç, sunlari kaydetti:

“Nitelikli ve yetismis insan kaynagi diger sektörlerde oldugu gibi mobilya sektörünün de en önemli sorunlari arasinda yer aliyor. Insan emegi, bilgi ve tecrübeye dayali olan sektörümüzde yeterli insan kaynaginin olmayisi üretime, üretimde yasanan zaman ve ham madde kayiplarina yansiyor. Gençlerimiz maalesef imalatta çalismayi tercih etmiyor, bu durum fiyat, kalite ve rekabet gibi unsurlari da dogrudan etkiliyor. Yetismis, günün ve gelecegin ihtiyaçlarini karsilayabilen çalisanlari sektörde istihdam ederek, sektörün üretim ve ihracat hacmini istedigimiz seviyeye çikarabiliriz.”

- “Zanaatkârlarin el emegiyle dogan mobilya sektörü bugün otomasyon teknolojileriyle gelecege tasiniyor"

Güleç, Türk mobilyasinin en çok ihracat yapan ülkeler siralamasinda 8. sirada oldugunu, 5. siraya yükselmek istediklerini aktararak, sektör olarak bu hedefe ulasmak için teknoloji, altyapi ve tecrübelerinin mevcut oldugunu belirtti.

Nitelikli is gücünü sektöre kazandirarak bu hedefe daha hizli ulasacaklarina inandigini ve nitelikli insan kaynagini sektöre kazandirmak için ellerinden geleni yaptiklarini bildiren Güleç, sözlerini söyle sürdürdü:

"Gelismelere, degisim ve yeniliklere son derece hizli adapte olabilen sektörümüz, çok genis bir kesime istihdam sagliyor. 2022'nin sonuna kadar 100 bin kisiye daha ek istihdam saglamayi hedefliyoruz. Sektör olarak bugün sadece mobilya imalatinda çalisanlara degil, elektrikçi, mühendis, tasarimci, e-ticaret uzmani, yazilimci, dijital uzman ve bilgisayar mühendislerine kadar genis bir meslek grubuna ihtiyaç duyuyoruz. Ayrica tüm sektörlerde yasanan dijital dönüsümü mobilya sektörüne yansitmak, üretim hatlarini ve çalisanlari dijital dönüsüme entegre etmeyi de öncelikli konularimiz arasina aliyoruz. Zanaatkârlarin el emegiyle dogan mobilya sektörü bugün otomasyon teknolojileriyle gelecege tasiniyor. Sektörümüzü gelecege tasirken gençlerimizin yeni fikir ve düsüncelerine her zaman oldugundan çok ihtiyacimiz var. Bu anlamda da genç beyinleri mobilya sektörünün merkezine konumlandirmayi ve onlarin fikirleriyle sektörümüzü sekillendirmeyi istiyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile