Moskova Sanat Festivalinde Azerbaycan Rüzgarı

IHA007C463-DIS/06-MAR-0036-0845


- MOSKOVA SANAT FESTİVALİNDE AZERBAYCAN RÜZGARI

AGŞİN KİŞİYEV
MOSKOVA - Rusya‘nın başkenti Moskova‘da, bu yıl beşincisi düzenlenen Moskova Uluslararası Sanat Festivali‘ne Azeri ressamlar damgasını vurdu.
Moskova‘nın ünlü Manej sergi salonunda resmi törenle dün faaliyete başlayan Geleneksel ve Çağdaş sanat festivalinde Rusya ve dünyanın farklı coğrafyalarından 200‘ü aşkın ressam, heykeltıraş, fotoğrafçı ve el sanatı ustasının eserleri görücüye çıktı.
Festivalin uluslararası jüri heyeti Başkanı Tahir Salahov, bu yıl Geleneksel ve Çağdaş festivalinin 5‘inci jübile sergisini açtıklarını belirterek "Burada dünyanın farklı coğrafyalarından ünlü sanatçıların eserleri sergileniyor. Bunlar arasında Azeri ressamların da bulunması ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli. Ben buraya jüri heyeti başkanı olarak katılmama rağmen kendi eserlerimi de burada sergileme gerektiğini hissettim. Zira yarışmacıların onları değerlendirecek jüri başkanının nasıl bir sanatçı
olduğunu da görüp bilmeleri lazım" dedi.
Festivale Azerbaycan‘ı temsilen katılan Sakit Memmedov isimli ressam ise şunları söyledi: "Çok güzel bir sergi. Burada Azerbaycan‘ı temsil ettiğim için mutluyum. Azerbaycan Kültür Bakanlığı‘nın desteğiyle bu sergiye katıldım. Burada dünyanın en güçlü sanatçıları yarışıyor. Daha önce dünyanın farklı coğrafyalarında sergilere katıldım. Ama bu sergi jübile sergisi olduğu için çok ayrı bir önem taşıyor. Burada 22 eserimi sergiliyorum. İnşallah başarılı olacağıma inanıyorum."
Bu arada uluslararası jüri heyetinin değerlendireceği festival katılımcıları arasından seçilecek galiplerin festivalin kapanış günü 10 Mart‘ta ‘Vera‘ madalyasıyla ödüllendirilecekleri bildirildi.
(AK-HO-Y)


06.03.2011 12:03:47 TSI
NNNN
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile