Motokuryelerden Artan Kazalar Sonrasi 'Trafikte Bizi Fark Edin' Çagrisi

Motokuryelerden Artan Kazalar Sonrasi 'Trafikte Bizi Fark Edin' Çagrisi

Son zamanlarda artan kazalarin ardindan can güvenliklerine dikkat çeken motokuryeler, motorlu kuryeligin çok riskli meslekler grubuna alinmasini ve mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirilmesini istedi.



Denizli Motosikletli Kuryeler Dernegi tarafindan, son zamanlarda yasanan trafik kazalarinda motosikletli kuryelerin ölümleri ve kuryelerin yasadiklari zorluklara ilgili açiklama yapti. Açiklamada motorlu kuryeligin çok riskli meslekler grubuna alinmasini ve mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirilmesi talep edildi.

“Lütfen trafikte bizleri fark edin”

Motokuryelerin yasadigi zorluk ve sikintilari hakkinda konusan Emin Basaran, “ Motosikletli kuryeler ve paket servis elemanlarinin is yükü, pandemi döneminde daha da yogunlasmistir. Siparis artisinin yaninda, hizli teslim ve çabuk gelsin baskisi, çalisanlar için tehlikeli boyutlara ulasmis durumdadir. Yaz döneminde, siparisin artmasi ile genelde deneyimsiz ve egitimsiz kisilerin meslege katilmasi ile kurye sayisi da artmakta ve buna bagli kazalar da artmaktadir. Motokurye ölümlerinin, ülke genelinde katlanarak arttigi hepinizin bilgisindedir. Bizler motorlu kuryeligin çok riskli meslekler grubuna alinmasini ve buna bagli olarak, mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu hale getirilmesini talep ediyor ve desteginizi bekliyoruz. Günümüz ekonomik sartlari nedeniyle, ehliyetsiz veya üzerinde güvenlikli kiyafet ve ekipman olmadan motosikletli kurye çalistiran isyerlerinin daha siki daha siki denetlenmesini talep ediyoruz. Insan canindan daha önemli hiç bir seyin olmadigini düsünüyoruz. Baska Necati, Yasin Batir’lar ölmesin diye mücadele ediyoruz. Lütfen trafikte bizleri fark edin” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile