'Motokuryelerin Aylik Kazançlari 20 Bin Lirayi Bulabiliyor'

'Motokuryelerin Aylik Kazançlari 20 Bin Lirayi Bulabiliyor'

Pandemiyle birlikte artan e-ticaret ve online alisveris, motokurye ihtiyacini artirdi. Motokuryelerin aylik kazançlari da merak edilen konularin basinda geliyor. Hizli teslimat sektörü firmalarindan Vigo’nun kurucu ortagi Burç Öztüfekçi, motokurye maaslarinin markadan markaya degisiklik gösterdigini belirterek, "Farkli etkenlere göre belirlenen kazanç miktari, aylik ortalama 15 bin ile 20 bin lira arasinda degisiyor" dedi.



Hizli teslimat sektörünün pandemi ile büyümesiyle motokurye ihtiyaci artti. Sektörde yer alan kurumsal firmalarin artisi ise kuryelerin aylik kazanci ile ilgili olarak yeni bir rekabet ortaminin olusmasina sebep oldu. Motokurye olmak isteyenler artik hangi marka ile is yapmak istedikleri yönündeki karari aylik kazanç kiyaslamasi sonucunda veriyor. Türkiye’de son dönemde en çok is ve isçi aranan sektörlerden biri haline gelen hizli teslimat sektöründe motokuryelerin aylik kazançlari merak edilen konularin basinda geliyor. Hizli teslimat sektörü firmalarindan Vigo’nun kurucu ortagi Burç Öztüfekçi, motokurye maaslarinin markadan markaya degisiklik gösterdigini belirterek, farkli etkenlere göre belirlenen kazanç miktarinin aylik ortalama 15 bin ile 20 bin lira arasinda degistigini söyledi.



Agustos zamlari belli oldu

Öztüfekçi, "Çalisma süresi, dagitilan paket sayisi ve gidilen kilometreye göre farklilik gösteren aylik ücretlendirmenin ardindan kuryelerin yakit basta olmak üzere Bag-Kur primi ve diger ödemelerin ardindan cebinde kalan miktar netlesiyor. Son bir yilda yakit fiyatindaki degisim ve enflasyondaki artisin ardindan markalarin birçogu Agustos ayinda ücretlerinde artisa gitti" dedi.



Hizli teslimat sektörünün büyümesinde en büyük pay sahibinin kuryeler oldugunu dile getiren Öztüfekçi; “Sektör hizli bir büyüme gösterse de maliyetlerdeki artis gelirleri otomatik olarak etkiliyor. Biz de sirket olarak bizimle çalisan kuryelerimizin gelirlerini artan enflasyon ve maliyetler karsisinda ezdirmemek adina fiyatlarimizda güncelleme yaptik. Bazi sehirlerimizde saatlik ücret artisi yaparken bazi sehirlerimizde paket basi ücretlendirmede yüzde 50’ye varan bir artis gerçeklestirdik” ifadelerini kullandi.

“Aylik kazanç 20 bin TL’yi buluyor”

Öztüfekçi sözlerine su sekilde devam etti: “Sirket olarak, tüm bölgelerde fiyatlarimizi güncelledik. Istanbul, Izmir ve Ankara’da paket basi ücreti yüzde 50 arttirirken diger bölgelerde de bu orana yakin bir fiyat artisina gittik. Piyasayi inceledigimizde sektördeki diger firmalardan daha iyi bir artis gerçeklestirdigimizi söyleyebiliriz. Sirketimizdeki yeni güncellemeyle birlikte büyüksehirlerde kuryelerin aylik kazançlari paket sayisina göre 17-20 bin TL bandina ulasiyor."

"Kurye olmak isteyenlere kiralik motor imkani"

Kurye olmak isteyenleri istihdam etme konusunda her zaman istekli olduklarini söyleyen Öztüfekçi, sirketin, maddi imkâni olmadigi için motor alamayan ama kurye olmak isteyenlere kiralik motor hizmeti vermeye basladiklarini da sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile