Motorlu Kara Tasitlari Alim Satim Sinavi Yapildi

Motorlu Kara Tasitlari Alim Satim Sinavi Yapildi

Pasinler TSO’da motorlu kara tasitlari alim satim sinavi yapildi.

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odasi ile yetkili kurulus Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi MEYBEM A.S. tarafindan 17-18 Ocak tarihlerinde gerçeklestirilen 2.El Motorlu Kara Tasitlari Mesleki Yeterlilik Sinavi yapildi. Sinavlara toplam 18 aday katildi.

Sektörde faaliyet gösteren herkes belgesini aldi

Yapilan sinavlar hakkinda açiklama yapan Pasinler Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Aydin Tasbasi, “Bu sinavimiz galeri sektöründe gerçeklestirmis oldugumuz 4. Sinavimiz. Toplamda 80 sektör temsilcimiz sinavlara katilarak belgelerini aldi. 14 adayimiz da bugün yapilan sinavlar neticesinde belgelerini alacaklar” dedi.

2. El Motorlu Kara Tasitlari Alim-Satim Mevzuati hakkinda bilgi veren Yönetim Kurulu Baskani Aydin Tasbasi; “Gümrük ve Ticaret Bakanligimiz tarafindan 13 Subat 2018 tarihli Resmi Gazete ’de yayinlanan, Ikinci El Motorlu Kara Tasitlarinin Ticareti Hakkinda Yönetmelik geregince 31 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan ve Yetki Belgesi olmayan sahis ve firmalar Noterler ‘de alim-satim islemi yapamayacak.” diye konustu.

Sinavlarimiz devam edecek

Baskan Tasbasi, ”Talep oldugu sürece belge zorunlulugu olan tüm sektörlerde sinavlarimiz devam edecektir. Bu çerçevede belge talep eden tüm vatandaslarimizi Odamiza davet ediyorum” diyerek sözlerini sonlandirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile