Motosiklet Festivalinde Motokros Ve Off-Road Nefes Kesti

Motosiklet Festivalinde Motokros Ve Off-Road Nefes Kesti

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen 8. Müzekent Motosiklet Kulübü Doga ve Motosiklet Festivali’nde yapilan motokros ve off-road yarislari nefes kesti.

Bestepeler Mesire Alani’nda düzenlenen festivalde, kros yarislari düzenlendi.

Özel olarak hazirlanan zorlu parkurda hünerlerini sergileyen motosiklet sürücüleri, hem yaristi hem düstü. Motosiklet sürücülerinin zorlu mücadelesi festivale katilanlar tarafindan ilgiyle izlendi. Motokrosun ardindan düzenlenen off-road yarisi da nefesleri kesti. Özel olarak hazirlanan parkura çikan sürücüler, engelleri bir bir asarken, izleyicilerden büyük alkis aldi.

Müzekent Motosiklet Kulübü Baskani Celil Özdemir, gazetecilere yaptigi açiklamada, festivalin Türkiye’de ilk ücretsiz doga ve motosiklet festivali olma özelligi tasidigini belirtti.

Festivali 9 dernegin katkisiyla düzenlediklerini ifade eden Özdemir, “Dernekler olarak atölye çalismalari düzenliyoruz. Katilimcilar atölye çalismalarina katilabiliyorlar, istedikleri herhangi bir dernege üye olabiliyorlar, ayni zamanda derneklerin çalismalarini görüyorlar. Biz burada off-road ve kros yarislari, halat çekme, motosikletle yavas gitme yarislari, aksamlari canli müzigimizle gelen katilimci arkadaslara yardimci oluyoruz” dedi.



"Yavas gitme yarismasinda sampiyon olan arkadasimiza tavsan hediye edecegiz"

Kamp alaninda 50 ilden katilimci oldugunu aktaran Özdemir, “Rusya’dan gelen bir dostumuz var, Kirgizistan’dan bir dostumuz var. Su anda 25 yarismaci var. Festivalimizin sonunda çekiliste, 340 adet kask, mont, eldiven, motosiklet aksesuarlari hediyelerimiz var. Yarisma sonucunda 1., 2. ve 3’üncüye para ödülümüz, ayni zamanda kupa ödülümüz var. Birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL para ödülümüz var. Gelen tüm dostlarimiza giris ücretimiz yok, kamp alani ücretimiz yok, çadir ücretimiz yok, içeride çorbalarimiz, aksam böreklerimiz ve ikramlarimiz da mevcuttur. Yavas gitme yarismasinda sampiyon olan arkadasimiza tavsan hediye edecegiz. Kros yarismacilarimizin dördüncüsüne kupa vermeyecegiz, tavuk hediye edecegiz. Hem yarim elma gönül alma hem de espri olsun” ifadelerine yer verdi.

Festival etkinlik alanlarinda kurulan stantlarda vatandaslara çesitli etkinlikler sunulurken, Oguzhan At Çiftligi tarafindan da katilimcilara at binmeye deneyimi tattirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile