Motosiklet Kazalarina Dikkat Çekmek Için Kasklarini Takip Sehir Turu Attilar

Motosiklet Kazalarina Dikkat Çekmek Için Kasklarini Takip Sehir Turu Attilar

Antalya’nin Kumluca ilçesinde motosiklet kazalarinin önüne geçmek için Kumluca Kaymakamligi, Kumluca Belediyesi, Kumluca Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Motosiklet Federasyonu tarafindan baslatilan ‘Kaskini Tak, Dengeni Koru, Hayatta Kal Kumluca’ projesi kapsaminda, egitimini tamamlayan kursiyerler kasklarini takarak sehir turu yapti.

Kumluca ilçesinde ulasimda yogun olarak kullanilan, motosikletlerin kazaya karisim orani yüzde 50’ye kadar çikmasinin ardindan uygulamaya geçirilen ‘Kaskini Tak, Dengeni Koru, Hayatta Kal Kumluca’ Projesi kapsaminda ilk verilen 4 haftalik güvenli sürüs egitiminden sonra egitimini tamamlayan yaklasik 50 sürücü kasklarini takarak sehir turu atti

Egitmenleri önderliginde 50. Yil Kültür ve Sosyal Tesislerinden hareket eden yaklasik 50 motosiklet sürücüsü, Adnan Menderes Bulvarindan, Ahmet Aliaga Bulvarina geçti. Sürücüler, buradan U dönüsü yapip, Gödene caddesine geçti. Hükümet Konagi kavsagindan geri dönen sürücüler, tekrar ilçe merkezine geldi. Etkinlik, Cumhuriyet meydaninda toplu fotograf çekimi ile son buldu.

“Müracaatlar geldikçe proje kapsaminda güvenli sürüs egitimleri devam edecek”

Konuyla ilgili açiklama yapan Motosiklet Güvenli Sürüs Egitmeni Alpaslan Apay, “ Kumluca’da bilinçli egitim ve insanlarin daha güvenli sürüs yapmalari için harika bir proje oldu. Ucu açik bir proje. Müracaatlar oldukça egitimler de devam edecek. Bugün proje kapsamindaki egitime katilan grup tarafindan kortej düzenlenerek kutlamasi yapildi. Kumluca’da bir farkindalik olusturuldu. Vatandaslarda güzel ilgi gösterdi. Bu proje sürecek. Bu projeye kimsenin ilgisiz ve duyarsiz kalmamasi gerektigini düsünüyorum. Kaç yillik motorcu oldugunuz degil, ne kadar egitimli ve bilinçli oldugunuz önemli. Bu proje insallah diger il ve ilçelere de örnek olur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile