Motosiklet Sürücülerinin Güvenligi Artiriliyor

Motosiklet Sürücülerinin Güvenligi Artiriliyor

Ordu’da trafik polisleri, sehirdeki uygulama noktalarinda motosiklet sürücülerine yönelik bilgilendirici trafik denetimi düzenledi. Denetimlerde yaklasik 100 motosiklet sürücüsüne reflektörlü yelek dagitildi.

Il Emniyet Müdürlügü’nde görevli trafik polisleri tarafindan sehirdeki uygulama noktalarinda yaklasik 100 motosiklet sürücüsüne reflektörlü yelek dagitimi yapildi. Ekipler ayrica, ‘kaskla tutun hayata’ mottosu ile sürücülere kaskin ve trafik kurallarini önemini anlatti. Ekipler, motosiklet sürücülerinin kaportasinin bedenleri oldugunu, bu konuda hem araç hem de motosiklet sürücülerinin çok dikkatli olmalari gerektigidi belirtti.



“Denetimlerin sürekli olarak devam etmesi gerekiyor”

Musa Temür isimli motosikletli kurye, yaklasik 14 yildir motosiklet kullandigini, geçen yillarda polis ekipleri tarafindan verilen yelekleri de trafikte kullandigini söyledi.

Temür, “Polis ekiplerimiz sag olsun her çevirmede bize kas ve yeleklerin önemini anlatiyor. Aslinda can güvenligi için kask takip yelek giyiyoruz ama bazi sürücüler ceza yememek için kullaniyor. Polis ekipleri her zaman yanimizda. Uygulama olmasi bizler için daha iyi. 50 ve 125 cc motosikletler çogaldigi için trafik kazalari da çok artti. Bunlarin önüne geçmeye çalisiyorlar, sürekli olarak denetimlerin devam etmesi gerekiyor. Ehliyeti olmadan motosiklet kullanimina da karsiyim” diye konustu.



“Ekiplerimiz bizler için çabaliyor”

Diger motosiklet sürücüleri de uygulama noktasinda polis memurlarinin kendilerine bilgilendirmelerde bulundugunu, yelek hediye ettigini ve kask takmanin önemini anlattigini söylediler. Sürücüler ayrica, kendileri için birilerinin çaba göstermesinin kendilerini mutlu ettigini ve bu sayede daha dikkatli olduklarina dikkat çektiler.

Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin yil boyunca artarak devam edecegi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile