Motosiklet Tutkunlarindan Yanan Ormanlar Için Anlamli Proje

Motosiklet Tutkunlarindan Yanan Ormanlar Için Anlamli Proje

Türkiye’nin farki bölgelerinde yasanan orman yanginlarinin ardindan agaç popülasyonunun azalmasi nedeniyle harekete geçen motosiklet tutkunlari, Eskisehir’de bin 222 fidandan olusan hatira ormani kurdu.

Geçen yil Türkiye’nin farkli bölgelerinde yasanan yanginlar nedeniyle binlerce dekarlik ormanlik arazi zarar görmüstü. Yanginin etkisiyle küle dönen bazi alanlarda temizlik faaliyetleriyle birlikte yenileme çalismalari baslatilmisti. Eskisehir 222 Motosiklet Dernegi de meydana gelen yanginlarin olumsuz etkilerini bir nebze de olsa azaltmak için bir proje hazirladi. Dernek üyeleri ve çocuklarinin katilimiyla Orman Genel Müdürlügü tarafindan tahsis edilen alana bin 222 adet çam fidani dikildi. Türkiye’deki farkli motosiklet dernekleriyle de iletisim halinde olduklarini ve benzer projeler hayata geçirmeyi hedeflediklerini dile getiren Dernek Baskani Gürkan Güler, farkli türlere ait daha fazla fidani toprakla bulusturmak istediklerini vurguladi.

“Insallah gelecek nesillere bu agaçlarin altinda gölgelenmek, temiz havadan faydalanmak nasip olur”

Düzenlenen fidan dikim etkinligi hakkinda açiklamalarda bulunan Güler, “2021 yili temmuz ayinda Ege ve Akdeniz bölgeleri basta olmak üzere yurt genelinde orman yanginlarimiz olmustu. Bu orman yanginlarinda dernegimiz yangin bölgelerine yardim yapmisti. O zamanlar kendi kendimize söz vermistik. Orman Genel Müdürlügü’nden bize yer tahsis edilmesini, yanan ormanlarin yerine yeni bir orman yapmayi istemistik. Eskisehir’e bin 222 adet fidani bütün motosiklet sürücüleri ve arkadaslarimizla birlikte bölgemize diktik. Bunun mutlulugu içerisindeyiz. Türkiye genelindeki diger derneklerle de görüsüyoruz. Onlar da böyle projeler yapacaklar. Motosikletçiler olarak herkes kendi bölgesinde Orman Genel Müdürlügü’nün uygun gördügü alanlarda bu projeler yayilacaktir. Sloganimiz su ‘Ormanlar yurdumuzun süsüdür, gelecegimizin gücüdür’. Insallah gelecek nesillere bu agaçlarin altinda gölgelenmek, temiz havadan faydalanmak nasip olur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile