Mozaik Sanatçıları Derneği’nden Belediye Başkanı Erdoğan'a Ziyaret

Mozaik Sanatçıları Derneği’nden Belediye Başkanı Erdoğan'a Ziyaret

Anadolu Mozaik Sanatçıları Derneği Yönetimi, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan makamında ziyaret etti.

Ziyarette Uşak’ta mozaik sanatının gelişmesi ve yapılabilecek çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunan Anadolu Mozaik Sanatçıları Derneği Başkanı Mustafa Kahya ile Başkan Yardımcısı Gökşen Parlatan ve yönetim kurulu üyesi Sinem Kara, Belediye Başkanı Erdoğan’a sanata verdiği önem nedeniyle teşekkür etti. Kentteki sanat etkinliklerinin yaygınlaşması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve bu yıl üçüncüsünü yaptıkları festivalin yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Ali Erdoğan ise “Sanatın her dalının Uşaklılar tarafından sevilmesini önemsiyoruz” dedi.

Uşak halkının sanata ve sanatçıya olan ilgisinin her geçen gün arttığını ifade eden Ali Erdoğan, “ İlimizde sanatın sevdirilmesi için projeler üretiyoruz. Açtığımız kurslar, yaptığımız festivaller bunun bir kanıtıdır. Geleneksel hale getirdiğimiz “Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali” bu bağlamda bizler için önemli yer tutuyor. Biz sanatçılarımızla çalışmalarımızın sadece festivalden festivale olmamasını istiyoruz. Bu nedenle ilişkilerimizi sıkı tutup gönül bağlarımızı koparmıyoruz. Bugün ziyaret eden mozaik sanatçılarımız ile de ilerleyen zamanlarda çalışmalarımızı devam ettirmek niyetindeyiz” dedi.

Anadolu Mozaik Sanatçıları Derneği Başkanı Mustafa Kahya da Uşak’ta sanata olan ilginin kentte sanat ile ilgili projelerin yapılabilirliğini ortaya çıkardığını belirterek, “ Uşak Belediyesi sanat faaliyetli ile bizleri mutlu etti. Sanata değer veren illerin gelişimleri de hızlı oluyor. Biz bu bağlamda Uşak’ta çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz. Bu nedenle Uşak ile bağlarımızı kopartmayacağız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile