MSB Açiklamasi 'Ermenistan'in Uzatilan Baris Elini Tutmasini Temenni Ediyoruz'

MSB Açiklamasi 'Ermenistan'in Uzatilan Baris Elini Tutmasini Temenni Ediyoruz'

Milli Savunma Bakanligi, “Kafkasya bölgesinin baris içinde gelecege emin adimlarla yürüyecegine inaniyor, Ermenistan’in uzatilan baris elini tutmasini temenni ediyor, Azerbaycan ve Ermenistan arasinda kalici barisin tesis edilmesine yönelik samimi çabalari destekledigimizi bir kez daha ifade ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

Milli Savunma Bakanligi tarafindan basin bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Bakanlikta gerçeklestirilen basin toplantisinda konusan Milli Savunma Bakanligi Basin Halkla Iliskiler Müsavirligi’nde görevli Tugamiral Zeki Aktürk, “Kahraman ordumuz, basta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAS ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karsi mücadelesini her geçen gün artan bir siddet ve tempoda terörü kaynaginda yok etme anlayisiyla, proaktif bir yaklasimla kesintisiz bir sekilde ve sarsilmaz bir azim ve kararlilikla sürdürmektedir” ifadelerini kullandi.

“44’ü son bir haftada olmak üzere bin 229 terörist etkisiz hale getirilmistir”

Tugamiral Zeki Aktürk konusmasina söyle devam etti:

“Bu kapsamda Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil 1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekati bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere bin 229 terörist etkisiz hale getirilmistir. Böylece 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayisi ise 38 bin 572’ye ulasmistir. Kahraman Mehmetçigin büyük bir fedakarlik ve olaganüstü gayretle yürüttügü bu basarili mücadele sonucu terör örgütüne agir darbe vurulmus, örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasina getirilmistir.”

“Türk Silahli Kuvvetlerimiz, sivillerin, tarihi, dini ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat göstermekte”

Türk Silahli Kuvvetleri’nin uluslararasi hukuka uygun faaliyetlerde bulunduguna dikkati çeken Tugamiral Aktürk, “Türk Silahli Kuvvetlerimiz, bugüne kadar komsularimizin ve tüm dünyanin gözü önünde icra ettigi bütün harekât ve operasyonlarda uluslararasi hukuktan dogan mesru müdafaa haklarimiz kapsaminda sadece teröristleri hedef almakta; sivillerin, tarihi, dini ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi için azami dikkat göstermekte, hiçbir ordunun göstermedigi bir duyarlilik sergilemektedir” açiklamasinda bulundu.

Milli Savunma Bakanligi’nin terör örgütü FETÖ ile mücadelesinin de yeni bilgi, belge ve veriler isiginda devam ettigini belirten Tugamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanligi bünyesinde FETÖ ile iltisakli tek bir personel kalmayincaya dek FETÖ ile mücadele edilecegi vurgusunu yapti.

“Hudutlarimizda son bir haftada yasa disi yollarla geçmeye çalisan 467 sahis yakalanmistir”

Tugamiral Aktürk, konusmasini söyle sürdürdü:

“Cumhuriyet tarihimizin en yogun tedbirleri ve tesis edilen çok katmanli emniyet sistemi ile korunan hudutlarimizda son bir haftada yasa disi yollarla geçmeye çalisan 467 sahis yakalanmistir. Bu sahislardan 24’ü FETÖ mensubu olmak üzere 36’si terör örgütü üyesidir. 2 bin 828 sahis ise hududu geçemeden engellenmistir. Böylece yil içerisinde hudutlarimizdan yasa disi yollarla geçmeye çalisirken yakalananlarin sayisi 6 bin 890’a yükselmis, yakalanan sahislardan 340’i FETÖ mensubu olmak üzere toplam 487 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmistir. Hududu geçemeden engellenen kisi sayisi da 153 bin 412 olmustur. Ayrica yilbasindan bu yana icra edilen operasyonlarda toplam 4 bin 869 kilogram uyusturucu ele geçirilmistir.”

Operasyon bölgelerindeki güvenlik ve istikrarin sürdürülmesi için gerekli tedbirlerin alindigini hatirlatan Tugamiral Aktürk, “Teröristlerin saldirilarina misliyle karsilik verilmektedir. Nitekim, terör örgütü tarafindan harekat bölgelerimize bu yilin basindan itibaren 298 taciz ve saldiri gerçeklestirilmis, verilen karsilik ile 39’u son bir haftada olmak üzere 903 terörist etkisiz hale getirilmistir” diye konustu.



“Ermenistan’in uzatilan baris elini tutmasini temenni ediyoruz”

Kafkasya’da barisa emin adimlarla yürüyecegine inandiklarini belirten Tugamiral Aktürk, “Ermenistan’in uzatilan baris elini tutmasini temenni ediyor, Azerbaycan ve Ermenistan arasinda kalici barisin tesis edilmesine yönelik samimi çabalari destekledigimizi bir kez daha ifade ediyoruz. ‘Iki devlet, tek millet’ anlayisiyla kederde ve kivançta bir ve beraber oldugumuz Azerbaycanli kardeslerimizin hakli davalarinda bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da tüm imkanlarimizla yanlarinda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

TCG Batiray denizaltisinin havuzlanacagini bildiren Tugamiral Aktürk, “Denizaltilarimizin havuzlanmasi için ihtiyaca yönelik özel olarak tasarlanan ve Bakanligimiza bagli ASFAT ana yükleniciliginde insa edilen kendi boyutunda dünyada tek olan denizalti havuzunda ilk olarak yarin (15 Eylül) TCG Batiray denizaltimiz havuzlanacaktir. Denizlerdeki hakimiyetimiz için önemli olan bu faaliyet, Gölcük Tersanesi Komutanliginda gerçeklesecektir” seklinde konustu.

Libya’ya gönderilen yardimlara iliskin konusan Tugamiral Aktürk, “Kasirga felaketi nedeniyle uluslararasi yardim çagrisinda bulunan dost ve kardes Libya’ya yardim elini uzatan ilk ülke olarak Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla AFAD’in arama-kurtarma ekipleri ve yardim malzemelerinin nakli gerçeklestirilmistir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile