MSB Açiklamasi '(Kimyasal Silah Iddialari) Bu Tür Mühimmat Türk Silahli Kuvvetleri Envanterinde Bulunmamaktadir'

Milli Savunma Bakanligi tarafindan kimyasal silah iddialari hakkinda yapilan açiklamada, “Daha önce defalarca açiklandigi gibi Silahli Kuvvetlerimiz tarafindan uluslararasi hukuk ve anlasmalarca yasaklanmis mühimmat kullanilmamaktadir. Bu tür mühimmat Türk Silahli Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadir” denildi.

Milli Savunma Bakanligi tarafindan kimyasal silah kullanimi iddialarina yönelik yazili bir açiklama yapildi. Türk Silahli Kuvvetlerinin uluslararasi hukuk ve anlasmalarca yasaklanmis mühimmatlari kullanmadigina vurgu yapilan açiklamada sunlar kaydedildi:

“Türk Silahli Kuvvetlerimizin terörle mücadelesi artan bir siddet ve tempoda azim ve kararlilikla devam etmektedir. Mehmetçigin son derece onurlu ve seffaf bir sekilde sürdürdügü terörle mücadeleyi lekelemek, Türk Silahli Kuvvetlerinin basarisina gölge düsürmek isteyen çevrelerce periyodik bir sekilde gündeme getirilen ’Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan ‘kimyasal silah’ kullanildigina’ yönelik iddialar tamamen asilsiz ve gerçek disidir. Daha önce defalarca açiklandigi gibi Silahli Kuvvetlerimiz tarafindan uluslararasi hukuk ve anlasmalarca yasaklanmis mühimmat kullanilmamaktadir. Bu tür mühimmat Türk Silahli Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadir. Türk Silahli Kuvvetlerimiz; bugüne kadar komsularimizin ve tüm dünyanin gözü önünde icra ettigi bütün harekât ve operasyonlarda uluslararasi hukuktan dogan mesru müdafaa haklarimiz kapsaminda sadece teröristleri hedef almakta, sivillerin, tarihi, dinu ve kültürel varliklar ile çevrenin zarar görmemesi

için azami dikkat ve hassasiyet göstermektedir. Tüm bu dezenformasyon çabalari kahraman Türk Silahli Kuvvetlerimizin kararli mücadelesi sonucu çökme noktasina gelen ve bulundugu zor durumdan kurtulmak için yalan ve ahlak disi yollarla çikis arayisinda olan terör örgütü ve müzahirlerinin beyhude çirpinislaridir. Teröristler için adalete teslim olmaktan baska çare yoktur. Türk Silahli Kuvvetleri terörle mücadelesini en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürmeye azimli ve kararlidir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile