MSB'den Tuzla Piyade Okulu'nda Yasanan Tegmen Kavgasina Iliskin Karar

Milli Savunma Bakanligi (MSB), Tuzla Piyade Okulu’nda bir grup tegmen arasinda yasanan kavgaya iliskin kararin açiklandigini duyurdu. Karara göre olaya karisan personellerin Silahli Kuvvetler ile ilisigi kesildi.

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasim Atatürk’ü Anma Töreni’nde bir tegmenin yakasina Atatürk fotografi takmak istememesiyle baslayip daha sonrasinda kavgaya dönüsen olayla ilgili karar açiklandi. Karara göre olaya karisan 7 personelin Silahli Kuvvetler ile ilisigi kesildi.

Milli Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada ise su ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve Ebedî Baskomutanimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete irtihalinin 85’inci yil dönümünde Piyade Okul Komutanliginda meydana gelen hadiseye iliskin baslatilan idari sorusturma kapsaminda, olaya karisan ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilen personel hakkinda Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafindan; Türk Silahli Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve Türk Silahli Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurullari Yönetmeligi amir hükümleri ile diger mezkûr mevzuat geregince ‘Silahli Kuvvetlerden Ayirma’ karari verilmistir.

Hadiseye iliskin adli süreçten elde edilecek belge ve bilgilere göre diger süreçler isletilecektir.

Önceligi müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahli Kuvvetlerimizde; temel degerlerini sarsacak, disipline aykiri ve askerî hiyerarsiyi bozan, bozabilecek hiçbir kisi, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceginden en ufak bir süphe duyulmamalidir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile