MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, göreve basladigi 14 Temmuz 2018 tarihinden günümüze kadar gerçeklestirdigi yönetimsel, kurumsal ve bilimsel çalismalari ve ileriye yönelik hedeflerini ‘Kazanimlar ve Hedefler’ sunumu ile belirli dönemlerde kamuoyu ile paylasiyor.
Bu yil üçüncüsü düzenlenen durum degerlendirme sunumu, yüksek izlenme oraniyla çevrimiçi ortamda gerçeklesti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Egitim-Ögretim, AR-GE, Toplumla Etkilesim, Kurumsal Gelisim ve Hedefler basliklari altinda, belirlenen dönem içerisindeki tüm çalismalarini degerlendirdi.
MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek AR-GE Üniversitesi olmayi ana hedef olarak belirlediklerini; ‘Hazirlik ve Zeminin Olusturulmasi’, ‘Projelerin Hayata Geçirilmesi’ fazlarini basariyla tamamladiklarini, bir sonraki adim olan ‘Sektörel Is Birlikleri’ fazini tamamlamak için ise sahada güçlü çalismalar yürüttüklerini söyledi.
Rektör Çiçek, “AR-GE” basligi altinda Uzaktan Egitim Arastirma ve Uygulama Merkezi araciligiyla uzaktan egitim sürecinde elde edilen basarilardan, dijitallesme ve teknolojik dönüsüm ile paralel ilerleyen egitim ögretim faaliyetlerinden, Teknopark bünyesinde gerçeklestirilen çalismalardan, Deney Hayvanlari Uygulama ve Arastirma Merkezi ile bölgeye ve ülkemize sunulan katkilardan, dis fon kaynakli, TÜBITAK ve 100/2000 Doktora Projelerinde elde edilen büyük atilimlardan ve pandemi süresince gerçeklestirilen hizmetleri aktardi. Sunumunda tüm bu çalismalarin disiplinlerarasi bir anlayisla gerçeklestirildigini, daha güçlü projelerin ortaya çikabilmesi için ayni anlayisla ögrencilerin de sürece dahil edildigini bir kez daha vurgulayan Rektör Çiçek, MSKÜ’yü AR-GE Üniversitesi haline getirecek asil gücün ögrenciler oldugunun altini çizdi.
Bir kurumun ancak diger kurumlarla kurdugu is birlikleri kadar güçlü olabilecegini vurgulayan Rektör Çiçek, ‘Toplumla Etkilesim’ basligi altinda ilimizde bulunan kurumlarla yapilan is birliklerine ve Üniversite tarafindan çesitli kurumlarin personellerine yönelik gerçeklestirilen egitimlere degindi.
‘Kurumsal Gelisim’ basligi altinda ise ‘Engelsiz Kampüs Birimi’ araciligiyla yerleskenin daha erisilebilir olmasi için yürütülen çalismalari ve ‘Sürdürülebilir Yesil Kampüs’ ile ‘Atik Yönetimi Koordinatörlügü’nün gerçeklestirdigi faaliyetleri anlatti.
Prof. Dr. Hüseyin Çiçek MSKÜ’nün gelecege yönelik hedeflerini ise nitelikli yayin sayisini arttirmak, erisilebilir kampüs çalismalarini tüm üniversitede yayginlastirmak, Saglik Bilimleri Fakültesi Bünyesinde Dil ve Konusma Terapisi Bölümü kurmak, Dis Hekimligi Fakültesinin klinik kapasitesini arttirmak, tematik alan laboratuvarlarinin çesitliligini ve kapasitesini arttirmak, Dalaman Sivil Havacilik Yüksekokulunda en kisa sürede egitim ögretim faaliyetlerine baslamak, Akyaka Turizm MYO’yu aktif hale getirmek, Fethiye Isletme Fakültesi binasini aktif hale getirmek, Üniversitemizi saglik turizminin merkezi haline getirmek, Hukuk Fakültesini aktif hale getirmek, Bodrum Gemi Insaati ve Denizcilik Fakültesini kurmak, Milas Veteriner Fakültesi yerleskesine Milas Anatomi Binasi ve bir At Çiftligi insa etmek, Üniversitenin enerji ihtiyacini günesten karsilayabilecegi sistemi kurmak, Hamakpark, Krespark ve Yagmur Hasat alani kurmak ve Mugla Teknopark’i bölgenin çekim merkezi haline getirmek olarak belirledi.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek Kazanimlar Hedefler Sunumu’nun sonunda, “Tüm basarilari birlikte elde ettik ve yeni basarilara birlikte ulasacagiz” diyerek, Üniversitenin tüm çalisanlarina ve paydaslarina tesekkür etti.
MSKÜ Rektörü Çiçek Açiklamasi 'Hedefimiz AR-GE Üniversitesi'
Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yönetimde seffaflik ve hesap verme sorumlulugundan hareketle Ocak 2020-Nisan 2021 tarihleri arasinda gerçeklestirilen tüm çalismalarin ve kazanimlarin degerlendirildigi; gelecege dönük projelerin aktarildigi “Kazanimlar, Hedefler Sunumu’nun üçüncüsünü gerçeklestirdi.