MSÜ'de Yeni Logo Lansmani

MSÜ'de Yeni Logo Lansmani

Mus Alparslan Üniversitesi (MSÜ) tarafindan düzenlenen ödüllü logo yarismasinda 1. seçilen yeni logonun lansmani yapildi.



MSÜ 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Logo tasariminda birinci olan ve telekonferansla bir konusma yapan grafik tasarimci Zuhal Sari, tasarim sektöründe çalisan biri olarak 1071 Malazgirt Zaferi’yle Türklere açilan kapi olan Anadolu’nun güzel beldesi Mus ilinin üniversitesinde logosunun kullanilacak olmasinin kendisi için ayri bir sevinç kaynagi oldugunu söyledi.

Elinde olmayan sebeplerden dolayi lansmana katilamadigini ifade eden Sari, “Orada olamamanin üzüntüsünü yasiyorum. Logonun, üniversitenin taninirligina katki sunmasini ve hayirli olmasini diliyorum.” dedi.



Programda konusan Mus Valisi Ilker Gündüzöz de, bugün burada Mus Alparslan Üniversitesi’nin yeni logo lansmani için bir araya geldiklerini ifade etti.

Bir kitapta uzun uzun anlatilabilecek seyleri çok kisa bir imgeyle, sembolle anlatmanin mümkün oldugunu belirten Vali Gündüzöz, “O sembolü, degerlerin kavranmasi lazim ve insanlarda da bu etkiyi özet bir sekilde yapmasi lazim. Sayin Rektörümüzün ve tasarimci hanimefendinin anlattiklari çerçevesinde Mus’u pek çok yönüyle kavrayan bir sembolün üretilmis oldugunu anliyoruz. Bu açidan da hassasiyetlerinden dolayi Sayin Rektörümüze, degerlendirme jürisine ve kiymetli tasarimciya sükranlarimizi sunuyoruz. Bunda Sultan Alparslan tabi ki olmali ki Malazgirt ve kapi metaforuyla Sultan Alparslan zaten var. Mus’u Malazgirt’ten, Sultan Alparslan’dan ayri degerlendirmemiz mümkün degil. Bu kapi metaforu Malazgirt ve Sultan Alparslan hususunun sembolik içerisinde yer almis olmasi ve onu çagristiran, düsündüren o kapi metaforuyla bulunmasi sevindirici ve güzel bir unsur olmustur. Bizim en önemli degerimiz Sultan Alparslan’dir. Bu topraklarda, Anadolu’da var olmamizin kapisini açan bu büyük devlet adami ve kumandandir, Malazgirt Meydan Savasi’dir ve burada da kapiyla özdeslesen aslinda bunlardir.” dedi.



MSÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise Mus Alparslan Üniversitesi’nin vizyonunu ve misyonunu yansitan, ‘Bilim, Egitim, Sultan Alparslan, Mus Lalesi, Selçuklu ve 1071 Malazgirt Zaferi’ temalarindan bir veya birkaçini ifade eden; akilda kalici, özgün, yenilikçi, estetik ve islevsel kullanimlara sahip yeni bir logo olusturmak ve kurumsal kimlik çalismalarina resmiyet kazandirmak için çiktiklari yorucu yolculugun son duragina geldiklerini ifade etti.

23 Aralik 2020 tarihinde müracaatlari baslayan logo tasarimi yarismasina Türkiye genelinden 516 tasarimcinin, bin 129 logo ile katildigini kaydeden Rektör Polat, “Seçici kurulun 3 gün süren titiz degerlendirmeleri sonrasinda, profesyonel grafik tasarimci Sayin Zuhal Sari, jüri üyelerinin ortak kanaati dogrultusunda birincilige layik görülmüstür. Bölgenin bilim ve teknoloji noktasinda kalkindirilmasina öncülük etmek seklinde özetleyebilecegimiz kurulus felsefemizin temel amacini daima göz önünde bulundurmak, Mus’un kadim degerlerine sahip çikmak ve ecdadimizin bizlere emanet ettigi “tarihe bilgi, hikmet ve adalet temelinde taniklik etmek” görevini hakkiyla yerine getirmek, Üniversitemizin en temel gayesidir. Bugün sizlere tanitimini yaptigimiz çalismalarin öz hedefi, bu külli amaçlarin gerçeklestirilmesine matuf adimlardan sadece birisidir. Isbu sebeple yeni logomuzun birçok tarihi, kültürel, folklorik ve cografi temaya isaret etmesine dikkat edilmis, ayrica sahanin uzmanlarinca ifade edildigi üzere bir logonun görsel ve teknik özellikleriyle islevsel yönlerini içermesi, kurumsal kimligin ruhunu yansitma kapasitesine sahip olmasi göz önünde bulundurulmustur. 29 Mayis 2007 tarihinde kurulan Mus Alparslan Üniversitesi ilk yillarda, 16 Türk devletini simgeleyen 16 yildiz ile Mus’un simgesi olan lale figürü içinde Alparslan’in saha kalkmis atinin resmedildigi logoyu kullanmistir. 26.03.2009 tarihinde kurucu rektörün talebiyle bu logo kullanimdan kaldirilmis, üniversite senatosunda alinan ’VII numarali kararla su an kullanmakta oldugumuz lale figürlü yeni logo üniversitemizin tanitim yüzü olmustur. Ancak söz konusu logo ismimizi, vizyonumuzu, misyonumuzu ve kurulus felsefemizi tam olarak yansitmadigindan, ayrica bugüne kadar kurumsal kimlik çalismalari noktasinda herhangi bir hazirlik da yapilmadigindan, yeni bir logo ve buna bagli kurumsal kimlik çalismalarinin yapilmasi zaruri hale gelmistir.” dedi.

Program, logo tasarim kisa film gösterimi ve lansmana katki saglayan ögretim üyeleri ile emegi geçenlere tesekkür belgesi ve plaket takdimiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile