Mşü, Yeni Öğrencilerini Havaalanı ve Terminalde Karşılayacak

Mşü, Yeni Öğrencilerini Havaalanı ve Terminalde Karşılayacak

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ), ÖSYS sonuçlarına göre kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin havaalanı ve şehirlerarası otobüs terminalinde karşılanacağını duyurdu.

2013 Yılı ÖSYS sonuçlarına göre Muş Alparslan Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları belirtilen tarih ve yerlerde, belirtilen usullere göre yapılacağı belirtildi. Yeni öğrencilerini otogar ve havaalanında karşılayacak olan Muş Alparslan Üniversitesi, il dışından gelecek öğrencilere yardımcı olmak amacıyla buralarda birer kayıt danışma masası oluşturulacak. Bu masada görevli elemanlar; gerek kayıtlarla ilgili konularda, gerekse kayıt yerine ulaşım konusunda öğrencilere yardımcı olacaklar.

Muş Alparslan Üniversitesi’ne kayıt işleminin 2 bölümden oluşacağı ifade edilen açıklamada, “Öğrenciler önce ön kayıt yapıp, ardından kesin kayıt işlemlerine başlayacaklar. Ön kayıt işlemleri 12-23 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin kayıt yapabilmek için ön kayıt işlemlerinin mutlaka tamamlanması gerekmektedir. Ön kayıt işlemleri için giriş yaptıktan sonra açılan sayfada kişisel bilgileriniz ve öğrenci numaranız yer alacaktır. Bu bilgilerden, ev, iletişim bilgileri, ikametgâh iletişim bilgileri, veli bilgileri ve diğer bilgiler güncellenerek kaydedilecektir. Öğrenci otomasyonuna giriş için gerekli olan kullanıcı adı öğrenci numaranız olup, şifre ise TC kimlik numaranızın ilk 5 hanesinden oluşacaktır. Tamamlanmış olan ön kayıt formunun çıktısı alınıp imzalanarak, kesin kayıt belgeleri ile birlikte kesin kayıt sırasında teslim edilecektir. Kayıt tarihinden önce, öğrencilere herhangi bir belge gönderilmeyecek Kayıt işlemleri için; her fakülte veya yüksekokul için belirtilen tarihlerde öğrencinin şahsen başvurması gerekir. Posta ile başvuru kabul edilmez. Zorunlu hallerde, belgelemek kaydıyla noter vekâleti ile kayıt yaptırılabilir. Kayıt için istenen belgelerin, onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz. Daha sonra yapacağınız kredi ve burs başvurularında kullanılmak üzere, lise diploması ile ÖSYS sonuç belgesinin onaysız 5’er adet fotokopisini yanınızda bulundurmanız gerekir. Belirtilen tarih ve saatlerde kayda gelmeyen öğrenciler, herhangi bir hak talep edemezler. Öğrencilerin askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi ve yurt konusundaki sorunları için ise Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvurmaları gerekmektedir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile