Mtso Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç Açıklaması

Mtso Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç Açıklaması

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya ve bölge için en büyük tehlikenin kuraklık olduğunu ifade etti.


Erkoç, kuraklığın Malatya ve bölgeyi tehdit eden en büyük sorun olduğunu dile getirerek, kuraklığa şimdiden çözüm aranması gerektiğini belirtti.

Ciddi bir kuraklıkla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Erkoç, "Mevsimsel küresel ısınmadan dolayı Malatya ve bölgeyi bekleyen en büyük tehlike kuraklıktır. Buna şimdiden çözüm aramamız gerekiyor. Ciddi şekilde kuraklık ile karşı karşıyayız. İlerleyen zamanlarda kuraklık biraz daha devam ederse, belki kayısı ağaçları kuruyacak. Şimdiden bunun tedbirini almak lazım. Don felaketi yüzyılda bir olur. Ama kuraklığın bu şekilde devam etmesi Malatya ekonomisini ciddi şekilde sıkıntıya sokar. Özellikle yetkili birimlerin kuraklıkla ilgili çalışmalara başlayıp, Malatya'ya alternatif su kaynaklarını aktarması gerekiyor" dedi.

"TEDBİR ALINMASI ŞART"
Erkoç, kuraklıkla ilgili tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ederek, "Malatya'nın bu konuda tedbir alması lazım. Bu tedbirleri ortaya koyarak, gelecekteki sıkıntıların önüne şimdiden geçilmesi gerekiyor. Çünkü bu birden bire halledilebilecek bir sorun değil. Çok uzun vadeli çözümler üretmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile