MTSO Başkanı Şerafettin Aşut Açıklama Yaptı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, yeni teşvik haritasında 3'üncü bölgede yer alan Mersin'in eskiye nazaran daha adil ve hak ettiği teşviklere ulaşabilecek bir konuma geldiğini bildirdi.

Aşut, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın açıkladığı yeni teşvik sistemiyle ilgili yazılı açıklamasında, artık 500 milyar dolarlık ihracat ve dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde olma söyleminin ayaklarının yere bastığını belirtti.

Sistemde, yük ve yolcu taşımacılığının stratejik sektör olarak belirlenmesinin, 500 milyar dolarlık ihracatın hangi lojistik alt yapı ile taşınacağı problemini de çözeceğini ifade eden Aşut, şunları kaydetti:

''Taşımacılık maliyetlerinin rekabeti sağlamada en önemli kalem olduğu göz önünde tutulduğunda, bu desteğin önemi daha da öne çıkmaktadır. Lojistiğin yeni merkezi olan Mersin'in bu destekle yeni yatırımları hızlandıracağı aşikar. Aynı şekilde, pakette yine stratejik sektör olarak seçilen turizme verilecek teşviklerin, Mersin'in eski teşvik haritasında Antalya ile aynı konumda olan dezavantajlı konumunu sona erdirdiğini görüyoruz. Sanayi anlamında baktığımızda, teşviklerle büyüyen Gaziantep'e karşı, Mersin hiçbir teşvik almadan, kendi dinamikleri ve cazibesi ile sanayisini geliştiriyordu. Yeni pakette en azından Gaziantep'le aynı bölgede olmamız kentimizin bu sektörde de hak ettiği teşvikleri alabilmesi anlamında olumlu görünüyor. Yeni teşvik haritasında 3'üncü bölgedeki yer alan Mersin eskiye nazaran daha adil ve hak ettiği teşviklere ulaşabilecek bir konuma gelmiştir. Bu, Mersin ekonomisi için tarihi bir aşamadır. Yeni teşvik sistemiyle, Mersin yılların dezavantajlı konumundan kurtulmuştur. Dolayısıyla bu durumu bir sıçrama tahtası olarak kullanmalıdır.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile