Mü Rektörü Harmandar 1 Yılını Değerlendirdi

Mü Rektörü Harmandar 1 Yılını Değerlendirdi

Muğla Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğü’ne atanmasının bir yılını değerlendiren Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Türkiye’de birçok üniversitenin yaz okulunu kapattığı, esnaflardan gelen tepkilerin inandırıcı olmadığını belirtti.

Muğla Üniversitesi’nin kuruluşunun 20’nci yılı kutlamaları için uzun soluklu bir program hazırladıklarını belirten Rektör Harmandar, “Kuruluş yıldönümümüz etkinliklerini 2012 yılı boyunca tüm yıla yayıyoruz. Artık genç bir üniversite olmaktan çıktık. Fiziki mekanı ile, öğrenci sayısı ile, öğretim elamanı ve bilimsel araştırmalarımız ile önemli bir yere geldik” derken, Üniversite bünyesinde Bin 85 akademik ve 734 idari personel sayısına ulaştıklarını açıkladı.

Muğla Üniversitesi’ne kayıtlı öğrenci sayısının 26 bin 405 olduğunu açıklayan rektör Harmandar, bu güne kadar toplam 37 bin 763 mezun verdiklerini sözlerine ekledi.

140 Üniversite ile Erasmus Projesi kapsamında öğrenci değişimi yaptıklarını belirten Rektör Harmandar, 328 bilimsel araştırma ve 78 adet de TÜBİTAK destekli olmak üzere toplam 406 projenin devam ettiğini söyledi.

94 milyon TL bütçelerini olduğunu belirten Harmandar, bu bütçenin yetersiz olduğunu ve yeterli bütçe almaları durumunda alt yapı hizmetlerini tamamlayacaklarını belirtti.

YAZ OKULU KAPANDI Yaz okulunu kapattıklarını açıklayan Rektör Harmandar, “Yaz okulu birçok üniversitede gerçek amacından çıktı. Yaz okulunun birçok dezavantajları var. Hem uluslararası olması gerekiyor, hem de ulusal. Yaz okulu öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları sağlık, yabancı diller, lisansüstü gibi alanlarda açılması gerekiyor. Yaz okuluna giden öğrencilerimize bütünleme hakkı vermedik. Şu anda yeni sistem ile bütünleme hakkı veriyoruz. Öğrencilerimizi kendilerini geliştirmek istedikleri alanlara yönlendiriyoruz. Yaz okulu istismar edildi ve Üniversite senatomuzun aldığı oy birliği kararı ile yaz okullarını kapattık. Muğla Üniversitesinde okuyan 26 bin öğrenci var. Bunlardan 5-6 bini yaz okuluna geliyor. Geri kalan 20 bin öğrenci gelemiyor. 5-6 bin öğrenci başarısız oldukları derslerden ders alarak sınıf geçerken, 20 bin öğrencimizin bütünleme hakkını elinden aldık. Bu bir haksızlıktır. Biz yeni sistem ile 20 bin öğrenciye bütünleme ahkkı verdik. Bütünleme hakkı iki dönemde yapılacak. Şubet ve Ekim döneminde. Esnaflarımızın bu konuda mağdur olmalarına bir anlam veremedim. Şünkü Şubat ve Ekim aylarında da yaklaşık 15 bin öğrenci Muğla esnafından alışverişini sağlayacak” dedi.

KAMPÜS ALANINA ALIŞVERİŞ MERKEZİ Muğla Üniversitesi kampüsü içinde alışveriş merkezi yapılacağı iddialarını cevaplandıran Rektör Harmandar, “Kampüs alanında 16 bin öğrenci ve 2 bin de akademik ve idari personel var. Bu insanları yok sayamayız. Kampüs alanında yapılacak alışveriş merkezi için Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na teklif verdik. Vatandaşlardan da eğer iştirakçi olursa ona da açığız. Hizmeti öğrencinin ayağına getiriyoruz. Senatomuzda kampüs içinde bir alışveriş merkezinin şart olduğuna karar verildi ve teklifleri değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile