Mucit İmam, Destek Bekliyor

SİVAS - SEYİT AHMET EKSİK / MERVE TOPUZ - Sivas'ta yaşayan imam Abdullah Güven , patentini aldığı, suyun doğal yollardan arıtılmasını sağlayan "Filtresiz Buharlı Su Arıtma ve Mineralli Doğal Kaynak İçme Suyu Üretme Cihazı"nın seri üretime geçmesi için yatırımcılardan teklif bekliyor.

Kentteki 94. Evler Camisi'nde görev yapan ve çevresinde "mucit imam" olarak tanınan Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy camisinde çalıştığı dönemde, burada içtiği sudan rahatsızlandığını ve suyu arıtmayı düşündüğünü söyledi.

Suyu yumuşatmak için kayaçları kullanarak basit deneyler yaptığını belirten Güven, yaptırdığı analizlerde suyun sertlik derecesinin düştüğünü gördüğünü aktardı.

Daha sonra filtreler kullandığını aktaran Güven, bu filtrelerin içerisinde zamanla kimyasal toksitlerin biriktiğini fark edip filtreden vazgeçtiğini, bunun yerine ekosistemde olduğu gibi buharlaştırma yoluna gittiğini dile getirerek, şu bilgileri verdi:

"Bu filtrelerin zaman zaman problem olduğunu düşündüm. Vermiş olduğumuz analizlerde de buharlı sistemde de analizlerin bazıları çok mükemmel bazıları da çok kötü çıkıyordu. Filtrede zaman zaman ilk kullanım aşamasında mükemmel daha sonra birkaç ay geçtikten sonra suyun içerisindeki kimyasal toksitlerin filtrede hapsedilerek farklı şeyler oluşturduğunu gördük. Daha sonra filtre sisteminden vazgeçtim. Şöyle bir kanıya vardım. Önce ekosisteme baktım doğa bu işi nasıl yapıyor. Denizlerden buharlaşan suyun, gaz olarak gökyüzüne çıkıp yağdığını böylece yeryüzüne inerek yeraltına geçen kayaçlardan almış olduğu minareller sonucunda kaynak suyuna dönüştüğünü hayal ederek böyle bir teknik sisteme başvurduk. Bu deneylerimizde de baya zorlandık."

Güven, cihaza koyduğu suyun ilk önce buharlaştırma odasında gaz haline geldikten sonra soğutularak tekrar saf suya dönüştüğünü ve son olarak mineral odasında bulunan kayaçlardan geçerek içme suyu haline geldiğini aktardı.

-Çorba, gazlı içecek, ayran ve ırmak suyunu içme suyuna çeviriyor-

Ürettiği cihazla gazlı içecek, çorba, ayran, çamurlu su, ırmak ve deniz suyunu içme suyuna dönüştürdüğünü aktaran Güven, "Su, buhar tankına girdikten sonra ısıtılarak gaz haline geliyor. Soğuk silindirlere girdiği için soğuk ve sıcak atmosferden dolayı saf su olarak mineral odasına iniyor. Bu biraz da ekosistemdeki su döngüsüne benziyor. Yeryüzünden buharlaşan su, yağmur haline gelip saf su oluşturuyor, kayaçlarla temas ettikten sonra içilebilecek mineral değerlerini buradan alıyor" ifadesini kullandı.

-" Üretmek isteyen firmaya patent iznimi vereceğim"-

Türk Patent Enstitüsüne başvurarak, "Filtresiz Buharlı Su Arıtma ve Mineralli Doğal Kaynak İçme Suyu Üretme Cihazı"na patent alan ve seri üretime geçmek isteyen Güven, şöyle devam etti:

"Bu cihazın teknik açıdan hızlandırılması lazım. Kapasiteyi yükseltmemiz gerekmektedir. Bütün analiz ve test aşamaları sona erdi. Seri üretimini yapmak isteyen firmaya bilimsel ve teknik açıdan yardımcı olacağız. Patent hakkımı kullanma izni vereceğim. Benim amacım bu cihazın insan sağlığına faydasının olması. Bunu üretmek isteyen firmaya patent iznimi vereceğim."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile