Mudanya Belediye Binasi Tahliye Ediliyor

Mudanya Belediye Binasi Tahliye Ediliyor

Mudanya Belediye binasi, yikilma riskine karsi tahliyesine baslandi. Dün yasanan depremin ardindan içeri girmeyen çalisanlar, bugünde ise geldiklerinde ise tahliye ile karsilasti. Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, çalisanlarin vatandaslara diger ek binalarda hizmet verecegini açikladi.

Bursa’da yasanan depremin en çok etkiledigi noktalardan Mudanya’da belediye binasi çatlaklarin olusmasinin ardindan bosaltildi. Dün çalisanlarin bir kismi izinli sayilirken, bugün ise gelenler ise yikilma riskine karsi içeri alinmadi. Vatandaslarin kisa süre beklemesinin ardindan, belediyenin alt tarafindan bulunan tek katli binalarda hizmet almaya basladi.

Binani girisindeki bazi esyalarin tasinmasina ise, çalisanlar da yardimci oldu. Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, merkez üssü Mudanya olan depremin ardindan belediyenin bosaltilan ana hizmet binasi ile ilgili açiklamalarda bulundu. Bu süre içerisinde belediye hizmetlerinin aksamamasi adina çalismalarin diger ek hizmet binalarinda devam edecegini kaydeden Baskan Türkyilmaz, “Mudanyali hemsehrilerimizden de bu konuda anlayis bekliyor, çalismalarimizi sürdürecegimiz ek hizmet binalarimiza müracaat etmelerini rica ediyoruz. Depremin kuskusuz en çok zarar verdigi bina, 1976 yilinda yapilan ve geçmiste güçlendirme de yapilmis olan belediye ana hizmet binamiz oldu. Üniversitesi’nin destegiyle hizli tarama ile bina tespitine basladik. Ana hizmet binamiz 1999 depremi öncesi yapilardan olmasi ve risk puani yüksek olmasi sebebi ile bu projemiz kapsaminda hizli tarama testi yapilacak öncelikli binalarimizdan biriydi. Bu süreçte belediye binasi için yeni yer arayisina girdik ve yeni belediye binamizi Çagrisan Mahallemiz için hazirladigimiz Çagrisan- Göynüklü Uygulama Imar Planlarinda ‘belediye hizmet alani’ olarak ayirdigimiz alanda yapmayi planladik. Yine bu süreçte Çevre Sehircilik ve Iklim Bakanligi ile koordineli Bursa Teknik Üniversitesi isbirliginde Mudanya’nin sahip oldugu afet potansiyelini belirlemek için sivilasma riskinin en yüksek oldugu mahallelerimizden biri olan Siteler Mahallemizden baslamak üzere mikro bölgeleme çalismasini baslattik. Kentsel Tasarim Müdürlügümüz tarafindan alt yapi çalismalari tamamlandi. Siteler Mahallesi 76.60 hektar alanda mikro bölgeleme çalismasi için ihale dosyamizi hazirladik” diye konustu.

Mudanya Belediyesi olarak uzmanlarin yaptigi açiklamalari dikkate alarak, ilçe genelindeki mevcut yapi envanterinin deprem risk seviyelerinin tespit edilmesi için ‘Hizli Tarama Yöntemi’ basvurularini da almaya basladiklarini belirten Baskan Türkyilmaz, “Öncelikli olarak Burgaz, Egitim, Siteler, Yali ve Ömerbey mahalleleri bölgesinde ücretsiz olarak uyguladigimiz çalisma için basvurular, Mudanya Belediyesi Kentsel Tasarim Müdürlügü’ne yapildi. Marmara Bölgesi’nin deprem gerçegiyle yüzlesmek zorundayiz. Deprem ne yazik ki yasamimizin bir parçasi haline gelmis durumda. Ancak bu gerçekle yasamanin en önemli yolu, hazirlikli olmak. Bu zorlu gerçekle yüzlesirken, siyasi ve bireysel rant elde etmek yerine dayanisma içinde olmaliyiz. Hep birlikte hareket ederek, muhtemel bir felaketi en az hasarla atlatmak için çaba göstermeliyiz. Önceligimiz, yeni belediye binasini Mudanyamiza kazandirmak, depreme karsi dirençli ve güvenli bir sehir olusturmak. Bunun için bilim ne diyorsa onu yapacagiz. Hepimize tekrar geçmis olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile