Mudanya’da Ailelere İletişim Semineri

Mudanya’da Ailelere İletişim Semineri

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, ailelere iletişim semineri verildi.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde İlkem Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Mudanya Belediyesi’nin organize ettiği “iletişimde engelleri kaldıralım” ve “mental aritmetik eğitimi” konulu seminer verildi.

Seminerin ilk bölümünde Anja mental aritmetik uzmanları Aslı Kutru ve Esra Özoktay verdikleri bilgilerde üç yaşında başlayan bu eğitimlerin yirmi ay sonra istenilen seviyeye geldiğini belirtti.

Uzmanlar, bu aritmetik sisteminin çocukların beyin gelişmesini hızlandırdığını ve bu sayede zihni problem çözmede ustalaştıklarını ifade etti.

Daha sonra söz alan çocuk gelişimi uzmanı Aysel Laçin, çocuklar ve aileleri arasındaki iletişimin önemine işaret ederek, aile içerisindeki iletişimin çocuk gelişimine olan etkilerinden bahsetti. Günümüz insanın çok sabırsız olduğunu ve dinlemedeki eksiklikleri yüzünden iletişim sağlayamadığından bahseden Laçin, 4+4+4 eğitim sisteminin çocuklar üzerindeki etkisini anlattı.

66 aylık çocukların eğitime başlamasını doğal olarak karşılayan Laçin, “Sürekli gelişen bir dünyada çocuklarımızda erken gelişim göstermekte. Bu yüzden erken başlatılan eğitimin çocuklarımıza çok büyük katkısı olacaktır, yeter ki eğitimciler bunu isteyerek yapsınlar. Müfredatı inceledim, eğer bu müfredata uyulur, çocuklar için okullarda fiziki şartlar yerine getirilirse bu eğitim sistemiyle çocuklarımız çok başarılı olur” dedi.

Kurum Müdürü Tuğba Düzenli, bu tür seminerlerin periyodik aralıklarla tekrarlanarak çocuklara ve ailelerine faydalı olmaya çalışacaklarını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile