Mudanya'da Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Mudanya'da Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Kabotaj Bayramı, çeşitli yarışmalarla coşku içinde kutlandı.

  Program , Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk ' ün Atatürk Anıtı ' na çelenk sunmasıyla başladı . Ardından Mudanya Liman Başkanı İsmail Karlık , 3 tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde denizciliğe daha fazla önemin verilmesi gerektiğini söyledi . Karlık , " Türkiye ve Mudanya ' da kendi bayrağını tak kampanyasının sonucunda Mudanya ' da yabancı bandıra taşıyan teknelerden 25 adedinin bandırasında şu an Türk Bayrağı dalgalanmaktadır . Bu sayının her geçen gün artacağını umuyorum . Bu konuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz , Mudanya ve Türk halkının Kabotaj Bayramını kutluyorum " dedi
Program , Mudanya Tahmil Tahliye iskelesinde düzenlenen yarışmalarla devam etti . Kaymakam Öztürk ve Karlık ' ın denize çelenk bırakmalarıyla başlayan şenlikleri kapsamındaki yarışmalarda 35 yaş üstü ve altı 80 metre yüzme yarışması , 100 metre kürek çekme yarışması ile yağlı direk yarışmaları gerçekleştirildi .
Yarışmada birinci olanlara ödüllerini Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk ve Garnizon Komutanı Oğuz savaş verdiler .
Yüzmede 35 yaş alında Gökhan Mutlu , 35 yaş altında Rıdvan Özsoy , Kürek çekmede Hakan Karabudak , Yağlı direk yarışmasında bayrağı yakalayan ise Ferdi Tabak oldu . Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri tam ve çeyrek altın oldu . Sponsor olan denizcilik firmaları plaketle ödüllendirildi .
68 YAŞINDAKİ YÜZÜCÜ ALKIŞ ALDI
Kabotaj Bayramının coşkusuna 68 yaşındaki eski yüzücülerimizden Emin Sezgin Aranavutköy Balıkçı Barınağından başlayan serbest sitildeki yüzüşünü protokolün bulunduğu iskelede sonlandırması izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı . Mudanya Rotary kulübünün dağıttığı 250 adet Türk Bayrağını 10 . Yıl marşı eşliğinde sallayarak karşılayan Mudanyalılar 68 yaşında yüzücü Emin Sezgin ' e büyük ilgi gösterdiler .
Ödül töreni ve Mudanya Yelken Kulübünün yelkenlilerinin gösterileri ardından Kabotaj Bayramını sonlandırmış oldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile