Mudanya'da 'Mübadele Kültürü Ve Sürdürülmesi Çalıştayı'

Mudanya'da 'Mübadele Kültürü Ve Sürdürülmesi Çalıştayı'

Mudanya ilçesinde, "Mübadele Kültürü ve Sürdürülmesi" başlıklı çalıştay yapıldı.

Trilye Mahallesi'ndeki Faruk Çelik Kültür Merkezi'nde Mudanya Belediyesince düzenlenen çalıştayda konuşan Lozan Mübadilleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ümit İşler, mübadilliği değişik açılardan gündeme getirmeye çalıştıklarını söyledi.

İşler, bu çalıştayın daha derin araştırmalara, bir Mudanya ve Trilye araştırmasına döneceğini ümit ettiğini dile getirdi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise şunları kaydetti:

"Mübadele kültürünü günümüze ve geleceğimize taşımak için Mudanya'da kurulan Lozan Mübadilleri Temsilciliğinin, amacı mübadele kültürünün yaşatılması ve geleceğe taşınması olan başkan ve yöneticilerini kutluyorum. Ben de bir mübadil torunuyum. Şunu gördüm; bülbülü altın kafese koysanız vatanım der. İnsanların doğduğu toprakları özlemesi çok doğaldır. Bu çalıştay da bunun için çok önemlidir."

Trilye Kültür-Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ve Küçük Asya Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Stavros Anestidis'in sunumlarının ardından öğle yemeğine geçildi.

Öğleden sonraki bölümde, Londra Üniversitesi Yakın ve Orta Doğu Dilleri ve Kültürleri Bölümünden Prof. Dr. Yorgos Dedes, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Funda Tunçdöken'in sunumlarına yer verildi. Katılımcılar, çalıştay sonrası Trilye'yi gezdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile