Mudanya'nin Kamu Hizmetleri Degerlendirildi

Mudanya'nin Kamu Hizmetleri Degerlendirildi

Mudanya Kaymakami Ayhan Terzi’nin baskanligini yaptigi toplantida kamu hizmetlerinin sorumlu amirleri, yaptiklari sunumla gerçeklesen hizmetleri ve gelecege dair planlarinin sunuldugu çalismalarini paylasti.

Mudanya Müftülük salonunda gerçeklesen toplantida, Mudanya Kaymakami Ayhan Terzi ve Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç kendilerine sorulan hizmetler hakkinda bilgilendirme yapti. Toplantiya kamu kurum ve kuruluslarin amirleri, muhtarlar ve oda baskanlari katildi.

Toplantida gerçeklesen sunumlarda 2003 yili hizmetlerinin degerlendirmesi yapilirken, 2024 yili yatirim planlari ve hedefleri açiklandi. Kaymakam Terzi’nin yönlendirmeleriyle yapilan sunumda muhtarlar sorunlarini dile getirerek çözüm aradi. Ilk olarak Ilçe Nüfus Müdürü Sükrü Ismail Yilmaz kimlik çalismalarindan bahsederken, kimlik çalismalarinin yüzde 96’sinin tamamlandigini, yenileme çalismalarinin ise devam ettigini söyledi.

Adres kayit sistemindeki degisikliklerinden bahseden nüfus müdürü Yilmaz, özellikle kirsal mahalle muhtarlarinin sorularini cevapladi. Ilçe Saglik Müdürü Doktor Nalan Yildiz, öncelikle Ilçe Saglik ve Hayat Merkezi’nde verilen hizmetlere degindi. Doktor Yildiz, özellikle kanser hastaliginin üzerinde durarak "KETEM" biriminde yapilan muayenelerle erken teshisin önemine degindi. Yildiz, artan nüfus nedeniyle Mudanya’da saglik ocaklarinin yetersizliginizden bahsederken, muhtarlarin Mudanya Devlet Hastanesi’nin Mudanya disindan gelen hastalar nedeniyle yetersiz kaldigini söyledi.

Soru üzerine söz alan Mudanya Devlet Hastanesi Bashekimi Uzman Dr. Fatih Yavuz Erkal, sikayet eden muhtarin hakli oldugunu, hastanenin kapasitesinin çok üzerinde hasta agirladigini ve doktorlar ile hemsirelerin ellerinden gelenin çok fazlasini göstererek performanslarinin üzerine çiktiklarini söyledi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ergün Karadag, sunumunun ana temasi tarim alanlarina yapilan kaçak insaat ve ayda yilda gelerek sadece keyif sürenlerin orman içlerine tarim alanlarina kondurduklari yapilar yüzünden çevreye verdikleri zararlardan bahsetti. Karadag ayrica kirsal kesimdeki muhtarlar ile iletisim eksikliginden yakindi.

Muhtarlarin kendisine yönelttikleri sorulari cevaplayan Karadag sunumunu sonlandirdi. Yapilasma konusunda Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, muhtarlara bu yapilari kaldirma Konusunda yalnizca belediyenin çabalarinin yeterli olmadigini ifade ederek bu islerin devletle isbirligi yapilarak çözümlenecegi üzerinde durdu. Ayrica muhtarlarin özellikle üzerinde durdugu köpeklerin artarak çogalmasi ve çevrede tehlike saçmasi sorusunu cevaplaya baskan Dalgiç, çözümün asiri üremelerini önlemek ve basibos köpeklerin hayvan bakim evlerinde toplamak oldugunu, bunun için belediye olarak çalismalar yapildigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile