Mudanya’ya Yeni Sanayi Sitesi

Mudanya’ya Yeni Sanayi Sitesi

Mudanya Belediyesi, yetersiz kalan iki sanayi bölgesini Işıklı yolu üzerinde daha geniş bir arazide toplayarak ilçe merkezi dışına çıkarmayı planlıyor.

Ayrı ayrı yerlerdeki sanayi bölgeleri yerleşim birimleri arasında kaldığı için çevre sakinleri tarafından zaman zaman şikayetler gündeme geliyordu. Belediye sanayi bölgelerini ilçe merkezi dışında toplama kararı aldı. Mudanya Esnaf Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Emir Ali Usta ile Belediye Başkanı Hasan Aktürk, 1 Nolu Küçük Sanayi Sitesi’ne giderek esnafla görüştü.

Aktürk, "Hem vatandaşlarımızın rahatı, hem de günümüzde şehir içinde kalan sanayi sitelerindeki esnaflarımızın geleceğini düşünerek doğru ve en makul yolu bulmaya çalışacağız. Esnaflarımızla bir araya gelerek konuyu görüştük. Onlar da bunun doğru bir karar olacağını, ancak şehirden çok da uzak bir noktaya gidilmesinin kendileri açısından sıkıntıya sebebiyet vereceğini söylediler. Onların bu endişesini haklı gördük. Tek çatı altında esnaflarımızı bir araya getirmek ve şehir içinde sıkışmalarını önlemek arzusundayız. Işıklı köyü bölgesinde oluşturacağımız yeni küçük sanayi sitemizde bütün sanayi esnafını bir çatı altında toplayacağız” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile