Müftü Ayvaz Açiklamasi 'Kadir Gecesi Bin Aydan Daha Hayirli'

Müftü Ayvaz Açiklamasi 'Kadir Gecesi Bin Aydan Daha Hayirli'

Amasya Müftüsü Durmus Ayvaz, “Yüce Allah Kadir gecesinin meleklerin yeryüzünü kusattigi, bin aydan daha hayirli olan bir esenlik ve selam gecesi oldugunu Kur’an-i Kerim’de bizlere müjdelemektedir. Kadir gecesini diger bütün zamanlardan üstün kilan en önemli özellik, Kur’an’i Kerim’in bu gecede inmeye baslamasidir” dedi.

Kadir Gecesi dolayisiyla yaptigi açiklamada, rahmet, bereket ve arinma mevsimi Ramazan ayinin son günlerini yasarken bir Kadir Gecesine daha kavusmanin sevinci içerisinde olduklarini belirten Müftü Ayvaz, “O Kur’an ki, insanlari karanliklardan aydinliga çikaran bir hidayet rehberidir. O Kur’an ki insana hayati, kainati, varolusun gayesini tanitan, hakki, hakikati, edebi, hikmeti, adaleti, merhameti, bütün insani degerleri ve yeryüzünü güzellestirecek ilkeleri ögreten, iffetli ve onurlu bir hayatin, adil ve huzurlu bir dünyanin yolunu gösteren kitaptir. Her mü’min için Kur’an’i en güzel sekilde okumak, en dogru sekilde anlamak, en iyi sekilde yasamak ve onun hayat veren ilkelerini en uygun yöntemle bütün dünyaya tanitmak, en büyük kulluk sorumlulugu ve en yüce idealdir. Zira Kur’an’in yasandigi yere Allah’in rahmeti tecelli edecek ve orasi selam yurdu olacaktir. Ömrümüzü Kur’an ile imar etmek, evimize huzur, kalbimize insirah, hayatimiza güzellik ve bereket katacaktir” diye konustu.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) bu mübarek gece ile ilgili olarak “Kim inanarak ve sevabini Yüce Allah’tan umarak Kadir Gecesi’ni ihya ederse onun geçmis günahlari bagislanir” buyurmus ve bu gece, “Allah’im! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” seklinde dua edilmesini tavsiye ettigini hatirlatan Ayvaz, “Allah’in rahmetinin yeryüzünü kusattigi selam gecesinde bütün günahlarimiza tevbe ederek bir daha ayni hatalara yaklasmamak azmi ve bilinciyle af dileyelim. Içten ve samimi dualarimiza bütün insanligi dâhil ederek kin, haset, nefret, korku, ümitsizlik ve ötekilestirmenin olmadigi, güven, sevgi, saygi, kardeslik ve dayanismanin hâkim oldugu bir hayatin ve dünyanin insasi için çalisma azmimizi yenileyelim. Bu duygu ve düsüncelerle milletimizin ve Islam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, tuttugumuz oruçlari ve yaptigimiz tüm ibadetlerimizi kabul etmesini, bu gecede yapilan dua ve yakarislarin, Islam âleminin birlik ve beraberligine, insanligin baris ve huzuruna vesile olmasini, Kadir gecesinde Filistin, Gazze, Dogu Türkistan basta olmak üzere dünyanin dört bir yaninda esaret ve zulüm altinda bulunan kardeslerimizin en yakin zamanda zulümden kurtulmalarini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile