Müftü Demir: Camilerimizi Eğitim Yuvası Haline Getirdik

Sarıçam Müftüsü Murat Demir, ilçedeki camileri birer eğitim yuvası haline getirdiklerini belirterek, camilerde Arapça, anaokulu ve dikiş nakış eğitimi verdiklerini söyledi.

Sarıçam Müftülüğüne bağlı camilerde 7'den 70'e herkese gün boyu din eğitimi verildiğini anlatan Murat Demir, 'Kur'an veya Arapça kursuna gelen kursiyerlerin anaokulu çağına gelmiş çocuklarına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim işbirliği ile özel sınıf hazırladık. Ayrıca cemaate yönelik camii dersleri adı altında belirlenen saatler içerisinde oluşturulan sınıflarda Kur-an-ı Kerim, ilmihal ve diğer dini konulardan oluşan dersler işleniyor. ' dedi.

Demir, 'Camilerimizi birer eğitim yuvası haline getirdik. Genci yaşlısı herkesi bu eğitim atağına katılmaya davet ediyorum. Halkın yoğun talep ettiği bu kurslarımızın sayısını hızla artıracağız. Hali hazırda Gültepe Camii, Muhammedül Emin Camii, Ekerler Camii, Buruk Merkez Camii, Mustafalar Köyü Camii, Suluca Köyü Camiinde Kur-an, Arapça, anaokulu ve dikiş nakış kurslarına devam ediyoruz. ' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile