Müftü Gündüz'den Ramazan Mesajı

Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, mübarek ramazan ayınının sosyal açıdan da önemli gelişmelerin, örnek davranışların sergilendiği bir kutlu süreç olduğunu söyledi.

Gündüz, yayımladığı ramazan mesajında, "Manevi duyguların yoğunluk kazandığı, müstesna bir zaman dilimi olan Ramazan Ayını 11 Ağustos 2010 Çarşamba günü idrak edeceğiz. Ramazan ayı, sevgili peygamberimiz Muhammed aleyhisselamın yüce Allah'tan aldığı ölümsüz prensipleri insanlara bildirmeye başladığı aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinin bulunması, bu ayın manevi değerlerini daha da artırmıştır. Özellikle ülkemizde Kur'an ayı ve ibadet mevsimi olarak nitelendirilen bu zaman dilimi, sosyal açıdan da önemli gelişmelerin, örnek davranışların sergilendiği bir kutlu süreçtir" dedi.
Orucun mühim bir ibadet olduğuna işaret eden Gündüz, "Sahip olduğumuz çeşitli nimetlerin geçici lezzet ve zevklerinden vazgeçip, sonsuz hazlara ulaşmak için, yüce Rabbimizin emrettiği oruç ibadeti yerine getirilir. Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu üzere oruç, İslam'ın temel esaslarından biri olup, önemli bir kulluk vazifesidir. Gönülden inanarak tutulan oruç, insanda sabır, kanaat, azim gibi güzel hasletlerin belirgin hale gelmesine, bu vesile ile yoksulların durumlarını düşünüp anlamaya, muhtaçlara yardım ve şefkatle yaklaşmaya sebep olur. Diğer yönden gerçek manada tutulan bir oruç, kişiyi haset, kin, kıskançlık gibi insanları huzursuzluğa sevk eden kötü duygularından kurtarmak için çok etkili ilahi bir emirdir. Bu ay, teravih namazları, iftar sofraları, okunan mukabeleler, davetler vb. davranışlar ile adeta sosyal kaynaşma sembolüdür. Bu mübarek aydaki merhamet atmosferi toplumun hemen hemen bütün katmanlarını kuşatmaktadır. Ramazan ayında kazanılan güzel duyguların gelişmesiyle, fert ve toplum hayatında oluşan hassasiyet ve sorululuk duyguları, milli bütünlüğümüze, dayanışmamıza daha da güç katacaktır. Yapılan tevbeler, yerine getirilen ibadetler sonucunda, kalpler arınmakta, sahurun bereketi, iftarın sevinci, teravih namazlarının huzuru ve okunan Kur'anın feyzi ile gönüller, manevi zevkin doruğuna ulaşacaktır" diye konuştu.
Gündüz, yatsı ezanlarının normal vaktinde okunacağını, 5 Eylül 2010 Pazarı Eylül Pazartesiye bağlayan gecenin Kadir gecesi olduğunu, Bursa'da bayram namazının saat: 07:19'da kılınacağını sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile