Müftü Güngör: İnsan önce Allah'ın evini, sonra kendi evini yapmalı

Bayburt Müftüsü Peyami Güngör, camilerin insanların bir arada huzur ve mutluluk içinde yaşamalarını sağlayan mabetler olduğunu belirterek, "Bir insan

Bayburt Müftüsü Peyami Güngör, camilerin insanların bir arada huzur ve mutluluk içinde yaşamalarını sağlayan mabetler olduğunu belirterek, "Bir insan önce Allah'ın evini yapmalı sonra kendi evini yapmalı." diye konuştu.

Çoruh Evler Camisi'nin temel atma töreninde konuşan Müftü Peyami Güngör, camilerin insanların bir arada huzur ve mutluluk içinde yaşamalarını sağlayan mabetler olduğunu belirtti. Camilerin yeryüzündeki ilk mabet olan Kâbe-i Azam'ın şubeleri olduğunu ifade eden Müftü Güngör, "Bir insan önce Allah'ın evini yapmalı sonra kendi evini yapmalı." dedi.

Çoruh Evleri Camisi Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Muammer Kobal ise caminin 3 bin metrekare alanda inşa edildiğini ifade ederek, maliyetinin 1 milyon TL olduğunu belirtti. Camide 700 kişinin aynı anda namaz kılabileceğinin altını çizen Kobal, inşaatın 2014 yılında tamamlanacağını söyledi.

Dualar eşliğinde yapılan temel atma törenine Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Ali Polat, İl Müftüsü Peyami Güngör, İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile