Müftü Öztürk: Engellilere Hizmet Vermek Onlara Lütuf Değil Asli Görevimiz

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Samsun'da törenle başladı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, din görevlileri ve ilçe müftüleri katıldı.

Burada konuşan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, bu seneki temanın 'engelsiz cami, engelsiz ibadet' olduğunu söyledi.

Öztürk, "Engellilere yönelik yapılan hizmetler bir lütuf değil bizlerin asli vazifesidir." dedi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kur’an-ı Kerim ile devam edilen programda din görevlileri, vaizler ve çalışan engelli personel adına seçilen temsilciler birer konuşma yaptı. Camilerin, bulundukları bölgelerin en önemli simgesi olduğunu söyleyen Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, engelli bireylerin normal insanlarla aynı alanlarda ibadet etmelerini temin için müftülük olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Hayrettin Öztürk, “Engelliler için ayrı yerler yapılmasına toplumdan soyutlanmasına karşıyım. Engellilere yönelik yapılan hizmetler bir lütuf değil bizlerin asli vazifesidir. Bizler bu haftada daha çok çalışmalı ve daha fazla insanımıza dinimizi anlatmalıyız. Maçlarda küfür edenlere, kahvehanelerde ömrünü tüketenlere, meyhanelerde çocuklarının rızkını tüketenlerin bu haftayı fırsat bilip daha çok yanlarında olmalı ve onlarla ilgilenmeliyiz.” dedi.

Açılış törenine katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, konuşmasında camilerin çevre düzenlemelerine, bakım ve temizliğine dikkat çekti. Samsun’da valilik, müftülük ve Çevre ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa cami bahçe ve parklarında ağaçlandırma çalışması yürüttüklerini kaydeden Vali Aksoy, “Camilerimizin çevresini ne kadar güzelleştirir bahçesine ne kadar güzel çiçekler dikersek ibadethanelere olan ilgiyi arttırırız diye düşünüyorum. Bir caminin önüne dikilen çok güzel bir çiçeği gören kişi onu görüp camiye gelse bu da güzel bir adımdır. Bir de camilerimizin tuvaletleri çok dikkat çekiyor. Umuma açık olan camilerdeki tuvaletlerin temizliği ibadethanelere bakış açısına etki ediyor. Samsun’da din görevlilerimizin ve imamlarımızın camilerine ve çevresine bakımı oldukça iyi bundan dolayı tüm personele teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Camilere engelli bireylerin gelebilmesi için çalışma başlatan müftülüğe teşekkür eden Vali Aksoy, bu kapsamda kendi üzerilerine düşen görevleri yerine getirmek için hazır olduklarını, engelli bireyler konusunda en duyarlı ilin Samsun olduğunu kaydetti.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, konuşmaların ardından en çok hutbesi okunan imam hatiplere, öğrencileri derece alan kuran kursu öğretmenlerine müftülük adına plaket takdim etti. Bir hafta sürecek olan kutlamalar kapsamında merkez ve ilçelerde kültürel, sportif etkinlikler yapılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile