Müftülük Bünyesinde Kurulan Atölyede Türk Islam Sanatlari Yasatiliyor

Müftülük Bünyesinde Kurulan Atölyede Türk Islam Sanatlari Yasatiliyor

Erzincan Il Müftülügü bünyesinde kurulan atölyede ney, ud, kanun ve rebap gibi musiki aletleri üretilerek çesitli kurslar düzenleniyor.

Türk Islam sanatlarinin tanitilmasi, Islam geleneginde geçmisten bu yana icra edilen sanatlarin yasatilmasi, korunmasi, yayginlastirilmasi ve gençlerin Türk Islam sanatlarina yönelik ilgilerinin artirilmasi maksadiyla Erzincan Il Müftülügünce çalisma baslatildi. Il Müftülügü binasinda kurulan küçük atölye de Imam Hatip Teoman Kayalar tarafindan ney, ud, kanun ve rebap gibi Islam musikinde kullanilan aletler üretilerek her yastan vatandasa hitap edecek sekilde çesitli kurslar düzenleniyor.

Imam Hatip Teoman Kayalar, toplumun her kesimine hitap edecek kurslarin düzenlendigini belirterek, “Erzincan Müftülügünde imam hatip olarak görev yapmaktayim. Türk Islam sanatlarinin tanitilmasi, korunmasi ve yayginlastirilmasi, gelecek nesillere aktarilmasi yönünde çalismalarimiz devam etmektedir. Bu çerçevede Müftülügümüz binasinda olusturdugumuz bu küçük atölyede ney, ud, kanun ve rebap üretiyor, toplumun her kesimine hitap edecek sekilde kurslarimiz devam ediyor” dedi.

Erzincan Il Müftüsü Muharrem Gül ise, özellikle üniversite ve lise gençligine bu sayede ulasmayi, gençlik merkezlerini daha aktif kullanmayi hedeflediklerini kaydederek, “Diyanet Isleri Baskanligimiz Erzincan Il Müftülügünün Cami Gençlik Merkezlerinde gençlere yönelik faaliyetlerimiz var. Bu gençlik merkezlerini de çok aktif kullanmaya çalisiyoruz. Gençlerimize açtik. Buralarda sosyal ve sanatla ilgili etkinliklerimiz de var çünkü gençlerimiz bu sosyal ve sanatla ilgili etkinliklere daha fazla ragbet ediyorlar ve musiki de gençlerimizi cezbeden ve gençlerimizin ilgisini çeken alanlardan. Dolayisiyla tasavvuf musiki koromuzun sefi Teoman Kayalar hocamiz burada hem musiki enstrümanlari üretimi yapmakta. Hem üretim yapiyor hem de gençlerimize egitim veriyor. Dolayisiyla biz gençlerimizin daha fazla buralara gelmesini ragbet etmesini arzu ediyoruz. Üniversite gençligine, lise gençligine bu sekilde ulasmak istiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile