Muğla 3 milyon turist hedefine ulaştı

Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla'da, bu yıl 3 milyon turist hedefine ulaşıldı. Eski Vali Hüseyin Aksoy'un, 2004

Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla'da, bu yıl 3 milyon turist hedefine ulaşıldı. Eski Vali Hüseyin Aksoy'un, 2004 yılında il genelindeki yabancı turist sayısında hedeflendiği 3 milyon rakamına, 6 yıl sonra ulaşıldı. Muğla'ya gelen 3 milyonuncu turistler olan İngiliz Wiseman ailesi, tatillerini tamamladıktan sonra Vali Fatih Şahin tarafından Dalaman Havalimanı'ndan ülkelerine uğurlandı. Aileye çeşitli hediyeler de verildi. Sandra ile Glen çifti ve çocukları Ashley ile Harry Wiseman, 2011 yılında bir haftalık ücretsiz tatil kazandı.

Muğla turizminin çeşitlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Şahin, "Bölgemize en fazla turist İngiltere'den geliyor ama biz, bugüne kadar turist gelmeyen ya da az gelen ülkelerle ilgili çalışmalar yapıp alternatif pazar arayışlarına hız vermeliyiz. Bu sırada da İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirerek sürdürmeliyiz." dedi. Müşteri memnuniyetinin gelecek anlamında ümitli ya da ümitsiz beklentiler yönünde önem arz ettiğine işaret eden Şahin, "Turiste ne kadar kaliteli hizmet verir ve memnun edersek, kazanan ilimiz olur. Bugünkü tablodan memnun olduk. Başarıda herkesin katkısı var. Bu çabaları devam ettirirsek, hem turist sayısını çoğaltırız hem de kaliteli ve üst düzey turistin gelmesini sağlarız. Turizm sadece gelir yönünden değil, ülkeler arası ilişkilere olumlu katkılar sağlayan bir köprü anlamında da önemli bir sektör faaliyetidir. Önümüzdeki yıl hedefimiz, bugünkü oranı yüzde 10 oranında arttırmak." ifadelerini kullandı.

Dalaman Dış Hatlar Terminali'nde ülkelerine dönmek üzere bekleyen İngiliz Wiseman ailesi, karşılarında Vali Fatih Şahin ve beraberindekileri görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Şehre gelen 3 milyonuncu turist olduklarını öğrenince büyük mutuluk yaşayan Glen Wiseman, "Tatilimizi Marmaris'te geçirdik. Türkiye çok güzel bir ülke, insanları çok sıcak. Buraya gelmekten çok memnun kaldık. Önümüzdeki yıl tatil tercihimiz yine Muğla olacak." dedi.

Bu arada Muğla'ya, yılın ilk 11 aylık döneminde gelen turist sayısının 3 milyon 65 bine ulaştığı bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile