Muğla Barosu Seçimlerini Mevcut Başkan Mustafa İlker Gürkan Kazandı

Muğla Barosu Seçimlerini Mevcut Başkan Mustafa İlker Gürkan Kazandı

Muğla Barosu seçimlerinde mevcut Başkan Mustafa İlker Gürkan güven tazeledi

Muğla Barosu seçimlerinde mevcut Başkan Mustafa İlker Gürkan güven tazeledi.841 üyesi bulunan Muğla Barosu'nun seçimlerinde 612 avukat oy kullandı. Kullanılan oyların 372'sini mevcut Başkan Mustafa İlker Gürkan, 233 oy da Ayla Kara aldı. 7 oy geçersiz çıktı.
Muğla Adliyesi salonunda organ seçimleri için sabah başlayan oy kullanma işlemleri saat 17.00'ye kadar sürdü. Saat 17.00'de açılan sandıklarda oy sayım işlemi önce yönetim kurulu üyeliklerinden başladı. Yönetim kurulu üyelikleri için yapılan oy sayımı sonunda mevcut Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan oy kullanan 612 üyenin 372'sinin oyunu alarak tekrar başkan seçildi.
"KALİTE BEGLELİ BARO OLACAĞIZ"
Muğla Baro Başkanlığına tekrar seçilen Mustafa İlker Gürkan, "Baro üyesi avukat arkadaşlarımızın bizi yeniden görev vermiş olmaları ve geçtiğimiz dönem için güven göstermiş olmalarından dolayı son derece mutluyum. Bu kadar yüksek bir sorumluluk altında omuzlarımızın epey zorlandığını hissediyorum. Önümüzdeki dönemde geçmişte eksik bıraktıklarımız ve yanlışlarımızı düzelterek yolumuza devam etmek istiyoruz. Muğla Barosu kalite belgesi olan bir baro haline gelecek. Temel hedef budur. Yöneticiler değişse de, personel değişse de, ne olursa olsun baronun hizmetlerinin yönetilmesinde ve çalışmasının çevrilmesinde değişim olmayacak. Yeni bir bina almamız veya yapmamız lazım. Staj eğitim ve toplantı salonu için yer yetmiyor. Bu bir ihtiyaç. Bina konusunda arayışlarımız devam ediyor. En kısa zamanda bu eksikliğimizi gidereceğiz. İki yıl içinde demokrasiye sadık kalarak, baromuzun çoğulculuk-katılımcılık-açıklık-hukukun üstünlüğü ilkelerine uygun biçimde çalışmasını sağladık. Baromuzu adaletle yönettik. Şimdi yeni bir yola çıkıyoruz. Yol haritamız belli. Hedefimiz belli. O hedef kalite. Bu kalitemizi devam ettireceğiz. Bu amaçla Türkiye Kalite Derneği ile temasa geçtik. Önümüzdeki dönemde önemli projelerimizden birisi budur. Önümüzdeki dönemde 'İnternet Gazeteciliği' kurmayı ve her ilçede bu gazetenin 'Muhabir avukatlarından' bir ağ oluşturmayı düşünüyoruz. Başka bir değişiklik geniş bir baro meclisi oluşumu sağlamak ve bu meclis de 'Disiplin işlemleri ilke kararları' almak gerekir. Böylece önceden tespit edilmiş normlar oluşturulacak ve yönetimlerde bu normlara uygun kararlar alacak" dedi
YÖNETİM KURULU
İkinci dönem için tekrar başkan seçilen Mustafa İlker Gürkan'ın yönetim kurulu listesinde, Akın Vahit Karacan, Esin Aygün, Figen Özer Coşkun, Gülfer Uslu, İbrahim Erdoğan, İrfan Baklaya, Levent Akgün, Leyla Bişen, Mehtap Küçük ve Yaşar Türkmen bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile