Muğla Belediyesi`nin Kaçak Ek Binasına Yargı Yolu Göründü

Muğla Belediyesi`nin eski hizmet binasına kaçak yapılan eklenti için Muğla Valiliği’nin verdiği soruşturma iznine itiraz, Aydın Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Belediye, tarihî başkanlık binasının arka cephesine kaçak eklenti yapmasının ardından Çevre ve Kültür Değerleri Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı İl Temsilcisi Meral Oğuz ve Ahmet Karaosmanoğlu tarafından, Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na şikâyet edilmişti. Kurulun herhangi bir işlem yapmaması sebebiyle Karaosmanoğlu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne de şikâyette bulunurken savcılığa da suç duyurusu yapmıştı. Bunun üzerine savcılık, valilikte soruşturma izni istemişti. Valilik ön incelemesinde Bayındırlık İl Müdürlüğü elemanları, söz konusu eklentinin suç oluşturduğunu belirtirken Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu da uygulamayla ilgili olarak kendilerinden izin alınmadığını bildirmişti. Bunun üzerine Muğla Valiliği tarafından soruşturma izni verilmişti.

Muğla Belediyesi’nin ilgili teknik yöneticisi ve memurlarına yargı yolunu açan mahkeme kararında şöyle denildi: “İlgililer hakkında soruşturma izni verilmesine ilişkin itiraza konu kararın dayanağı dosya incelenerek gereği düşünüldü. Ön inceleme raporu ve eki belgelerin, isnat edilen suçtan (2863 Sayılı Yasaya Muhalefet) dolayı cumhuriyet başsavcılığınca hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelik ve yeterlilikte olduğu anlaşıldığından, adı geçenler hakkında soruşturma izni verilmesine ilişkin karara karşı yapılan itirazların reddine. Dosyanın soruşturma izninin gereği için Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile