Mugla Büyüksehir Belediyesi'nden Lavanta Senligi

Mugla Büyüksehir Belediyesi'nden Lavanta Senligi

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yerkesik-Yeniköy Mahallesi’nde olusturulan lavanta bahçesinde düzenlenen Lavanta Senligi, büyük ilgi gördü.



Festival kapsaminda lavanta hasadi gerçeklestirilirken, etkinlikte yapilan konusmalar tarimsal potansiyel ve bölgesel dayanisma vurgusu ile dikkat çekti. Lavanta Hasat Senligi’nde konusan Mugla Tarim ve Orman Il Müdürü Baris Saylak bölgenin tarimsal zenginliklerine dikkat çekerek, “Baska Mugla yok. Kimin sepetinde ne varsa, onlari hep birlikte bir sepette toparlayacagiz. Mugla sadece bir turizm kenti degil, ayni zamanda çok zengin bir tarimsal potansiyele sahip bir il. Bu kaynaklarin kisitli oldugu dönemlerde, pandemi sürecinin ardindan büyük orman yanginlari, deprem ve sel felaketleri yasadik. Bu durum, yerel yönetimler ve kamu için kaynak sikintisini ortaya çikardi. Bölgesel savaslar ve lojistik zorluklar nedeniyle üretim girdilerinin artmasi, tarimsal üretimi de olumsuz etkiliyor. Küresel iklim felaketi ile birlikte üretim her geçen gün zorlasiyor” dedi.



Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras ise etkinlikte bulunmaktan dolayi duydugu mutlulugu dile getirerek, “Burada, kadin, erkek ve çocuklar olarak hep birlikte bu güzel köyümüzde Lavanta Hasat Senligi için bulustuk. Bu tür birliktelikler bizi güçlendirir. Ayriliktan uzak durmak kimseye fayda getirmez. Göreve basladigimiz andan itibaren tüm Mugla’da birlestirici bir rol oynamak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Burada ne ufak bir siyasi ayrim var ne de baska bir düsmanlik. Birbirimize dostluktan, kardeslikten baska bir sey düsünmüyoruz. Herkesi kucaklamaya sonuna kadar haziriz. Mugla Tarim ve Orman Il Müdürümüzün söylediklerine tamamen katiliyorum. Enerjisi, bilgisi ve iletisim becerisi ile çok önemli çalismalara imza atiyorlar. Bodrum Belediye Baskanligi dönemimde de birlikte çalistik. Mugla Tarim Il Müdürlügü’ne farkli bir soluk getirdi. Bu etkinliklerde onlarin her türlü çalismasina katilmaya gayret ediyoruz” diye konustu.



Lavanta Senligi, bölgenin tarimsal potansiyelini ve dayanisma ruhunu ön plana çikarirken, katilimcilara keyifli anlar yasatti. Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin bu tür etkinliklerle bölge tarimini desteklemeye devam edecegi vurgulandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile