Mugla Büyüksehir'den Iklim Degisikligi Çalistayi

Mugla Büyüksehir'den Iklim Degisikligi Çalistayi

Mugla Büyüksehir Belediyesi, Mugla özelinde Iklim Degisikliginin etkilerini bilimsel yönden ele alarak bu degisimin orman yanginlari, turizm, kent ve toplum üzerindeki etkilerine yönelik “Mugla, Iklim Degisikligini Konusuyor” çalistayi düzenliyor.

Mugla Büyüksehir tüm dünyada etkisini gösteren Iklim Degisikligi için Mugla özelinde bu degisikliklerin etkileri ve alinabilecek önlemler için bilimsel temellere dayanan çalismalarini sürdürüyor. 27 Ekim Persembe günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Salonu’nda gerçeklestirilecek olan çalistaya alaninda uzman bilim insanlari katilacak.

“Mugla Iklim Degisikligini Konusuyor” çalistayinda konusmacilarin yani sira moderatörlügünü gazeteci Tuncay Mollaveisoglu’nun yaptigi Yazar Buket Uzuner ve Gazeteci Güven Islamoglu’nun katilimiyla bir söylesi gerçeklestirilecek.

Dört oturumdan olusan çalistayin birinci oturumda Prof. Dr. Zeynep Zaimoglu moderatörlügünde Atatürk Üniversitesi, Mimarlik ve Tasarim Fakültesi, Sehir ve Bölge Planlama Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Dogan Dursun Iklim Degisikligi’nin Kentler Üzerine Etkilerini, Çevre ve Siyaset Bilimci, Yazar, Küresel Denge Dernegi Kurucusu Dr. Nuran Talu Iklim Degisikligi’nin Sosyolojik Boyutu hakkinda konusacak.

Çalistayin ikinci oturumunda iklim degisikliginin ekosistemler ve orman yanginlari üzerine etkileri konusulacak. Prof. Dr. Mehmet Somuncu moderatörlügünde, Istanbul Cerrahpasa Üniversitesi, Orman Fakültesi, Orman Mühendisligi, Toprak Ilmi ve Ekoloji Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Doganay Tolunay Iklim Degisikliginin Ekosistemler ve Ormanlar Üzerine Etkileri “Orman Yanginlari ile Mücadelede Mugla Örnegi”, Tarim-Orman Is Sendikasi Genel Baskani Sükrü Durmus Iklim Degisikligi “Küresel” Mi? Konularini dile getirecek.

Üçüncü oturum Prof. Dr. Tuncay Kuleli moderatörlügünde gerçeklestirilecek. Oturumda Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Binnaz Zeynep Zaimoglu Iklim Degisikliginin Tarim Üzerine Etkilerini, Gazeteci ve Tarim Yazari Ali Ekber Yildirim Degisen Iklim ve Tarim konularinda konusmasini gerçeklestirecek.

Çalistayin dördüncü oturumunda Mugla Sitki Koçman Üniversitesi, Bodrum Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Kuleli Iklim Degisikliginin Deniz Seviyeleri ve Kiyi Alanlarina Etkilerini, Ankara Üniversitesi, Dil Tarih Cografya Fakültesi, Cografya Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Somuncu Iklim Degisikliginin Turizm Üzerine Etkilerini anlatacak. Oturumun moderatörlügünü Prof. Dr. Doganay Tolunay yapacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile