Mugla Büyüksehir'in Destegi Ile Ipekböcekçiligi Gelisiyor

Mugla Büyüksehir'in Destegi Ile Ipekböcekçiligi Gelisiyor

Tarimsal üretimi desteklemek, üreticilerin alternatif ve katma degeri yüksek ürünlerle gelirlerini arttirmak için çalismalarina devam eden Büyüksehir Belediyesi il genelinde ipekböcekçiligi üreticilerinin dut fidani, besleme evi gibi hizmetlerle yaninda oluyor.

Bu çerçevede Kozabirlik’in alim garantörlügünde Muglali üreticilere ipekböcegi dagitimi yapildi. Ipekböcegi üretimi yapacak üreticiler Büyüksehir Belediyesi dut fidani desteklemelerinden ve besleme evi hizmetlerinden yararlanarak ülke ekonomisine katki sagliyor. Ipekböcegi için açiklanan 400 TL yas koza birim fiyatiyla 2023 yilinda Muglali üreticilerin 3 Milyon 280 Bin TL gelir elde etmesi bekleniyor.

Büyüksehir Belediyesinin Ipekböcekçiligi destekleri büyüyerek devam ediyor

Mugla’da tarimsal üretime verdigi desteklerle adindan söz ettiren Büyüksehir Belediyesi’nin geleneksel tarimsal üretimlerinden biri olan ipekböcekçiligine destekleri devam ediyor. Seydikemer ilçesi Çobanlar Mahallesi’ndeki 15 dönüm araziye 3300 dut fidani dikimi, Mentese Ilçesi Yesilyurt Mahallesi Masat Mevkiinde mülkiyeti Büyüksehir Belediyesi’ne ait 4600m2 alana, mülkiyeti Mentese Belediyesi’ne ait 12 bin 400 metrekare alana dut fidani dikimi yaparak üreticilerin hizmetine sunan Büyüksehir Belediyesi ayni zamanda bu yerlere ve Yesilyurt Masat’a 100 metrekare alana sahip ipekböcegi besleme evleri yapti. Ayrica Büyüksehir Belediyesi Mentese ilçesi Yesilyurt Mahallesi Masat Mevkiinde 150m2 yapi içinde; dokuma atölyesi, egitim alani ve müze alani olusturarak ipekböcekçiligini geleneksel olarak yasatiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile