Mugla'da 20 Plaj Engelliler Için Düzenlendi

Mugla Büyüksehir Belediyesince kentin 7 ilçesindeki 20 plajda engellilerin denize girmesini kolaylastiran düzenleme yapildi.



Mugla Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Mugla'da, Büyüksehir Belediyesi engelli vatandaslarin denize girebilmesi için 2016'da "Engelsiz Plajlar" projesi baslatti.

Proje kapsaminda, Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan 7 ilçede 20 engelsiz plaj olusturuldu.

Plajlarda, engellilerin rahatlikla denize girebilmeleri için özel dizayn edilen engelli rampalari ve zaman geçirebilmeleri için sezlonglar yerlestirildi. Ayrica plajlara gitmek için talepte bulunan engelli vatandaslar belediye ekiplerince evlerinden alinarak denize götürülüyor.

Engelsiz plajda denize giren Necmi Öztan, suya girme konusunda çekinceleri oldugunu projeyle denize girebildigi için çok mutlu oldugunu söyledi.

Birkan Özkalir ise uygulamanin kendileri için çok degerli oldugunu ifade etti. Denize girerek tecrübe kazandigini ve cesaretlendigini belirten Özkalir, "Bundan sonra gelip rahatlikla denize girebilecegimiz yer oldu. Engelliler olarak engelsiz bir dünya istiyoruz." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile