Mugla'da Çedes Projesi Çesitli Etkinlikler Ile Uygulaniyor

Mugla'da Çedes Projesi Çesitli Etkinlikler Ile Uygulaniyor

Milli Egitim Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Diyanet Isleri Baskanligi arasinda imzalanan Çedes (Çevreme Duyarliyim, Degerlerime Sahip Çikiyorum) Projesi, Mugla’da çesitli etkinlikler ile gerçeklestiriliyor.



Proje çerçevesinde Mugla Kiz Imam hatip Lisesi ögrencileri tarafindan sokak hayvanlari, sinif temizligi, pano çalismalari, Kizilay, AFAD ziyaretleri, sehitlik ziyaretleri, engelli bireyler ile bir araya gelme gibi çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.



Proje hakkinda açiklama yapan Mugla Kiz Imam Hatip Lisesi ögretmeni Rümeysa Tilki "Milli Egitim Bakanligimizin, Diyanet Isleri Baskanligimizin ve Gençlik ve Spor Bakanliginin ortak yürüttügü proje bu. Bu projede bizim kapsamimiz olan mani degerlerimizi ögrencilere en iyi sekilde tanitmaya gayret ediyoruz, en iyi sekilde anlatmaya bire bir yasayarak çalisarak isin içinde bulunarak anlatmaya, kavramaya yardim ediyoruz. Proje çerçevesinde simdiye kadar hangi degerler üzerinde durduk dersek. Ekim ayinda her ay bir konu basligimiz var bir degerimiz var bu deger üzerine o ay boyunca çesitli çalismalar yapmaktayiz. Ekim ayinda edep, saygi ve nezaket konularimiz vardi. Kasim ayinda sorumluluk ve öz denetim konularimiz vardi. Aralik ayinda ’da yardim severlik ve merhamet konularimiz vardi bu konu basliklarimiza binayen neler yaptik simdiye kadar. Sevgi nezaket konularinda, sokak hayvanlarimiz için stant kurduk yaptik, sokak hayvanlarimizi ziyaretlerde bulunduk, sokaklarda yasayan hayvanlarimiz ve yavrularimiz beslenme barinma konusunda yardimci oldular. Bunun disinda Cumhuriyetimizin 100. Yil münasebeti nedeni ile sehitlik ziyaretlerimiz oldu. Daha sonra bu konu basliklarimiz için özellikle her ay bir konu çalismamiz muhakkak oluyor. Pano çalismamizin sonrasinda bilgilendirme çalismalari arti projeler üretmeye çalisiyoruz. Bununla birlikte sinif temizlik çalismalari yani kisisel sorumluluklarini bilmeleri gerekiyor sorumluluk ve öz denetim konu basligimiz sebebi ile sinif temizlik çalismalari yaptik, kisisel bakim çalismalari yaptik bunlar ile ilgili bilgilendirme çalismalari da yaptik. Bunun ile birlikte Kizilay ziyaretimiz Kizilay nedir? Ögrencilerimiz AFAD gönüllüsü oldu neler yapa biliriz deprem bölgesinde yasiyoruz ve Türkiye zaten bir deprem bölgesi kizlarimizin, yavrularimizin buna hazirlikli olmasini özellikle istiyoruz. Bununla birlikte Dünya engelliler günümüzde engelsiz kardeslerimiz ile birlikte seramik çalismalari yaptik, boyama çalismalari yaptik onlar ile kizlarimiz voleybol oynadilar birlikte vakit geçirdiler onlar için birlikte vakit geçirmek çok büyük farkindalik olustu. Hayatin birçok yönünü böylece bire bir yasayarak görmüs oluyor ögrencilerimiz. Bunun ile birlikte sinema etkinligimiz oldu insan haklari gününde gündemimizde ne varsa onlari yaptik yerli mali haftasinda yerli malimizi nasil tükete biliriz neler yerli mali çerçevesine girer bunula ilgili çesitli çalismalar yaptik. Son olarak ta bu ayimizin konusu olarak sabir ile ilgili çesitli çesitli çalismalar fikirler üretip bunlari uygulamaya geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile