Mugla'da Çocuklarin Erken Okul Terkini Önlemeyi Amaçlayan Projenin Finali Yapildi

Mugla'da Çocuklarin Erken Okul Terkini Önlemeyi Amaçlayan Projenin Finali Yapildi

Mugla’da egitim çaginda okulu birakma riski altindaki ögrencileri kapsayici ve esitlikçi bir yaklasimla okula adaptasyonlarini saglamayi amaçlayan ve yenilikçi, bütünlesmis okul-egitim yaklasimi olusturmayi hedefleyen “Passion For Learning” projesinin finali yapildi.



Mugla Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde yürütülen ve Mentese Cumhuriyet Ortaokulu’nun da dahil oldugu Romanya, Italya, Polonya ve Türkiye olmak üzere 4 kurum ve 4 okul ortakligi ile 2019 Kasim ayinda uygulanmaya baslanan Erasmus Plus KA201 Passion for Learning Projesinin finali Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Konferans ile tamamlandi.

Proje ortagi ülkelerde erken okul terki tasiyan 125 ögrencinin ögrenme performansi, ögrenme motivasyonu ve etkin katiliminin arttirilmasina yönelik çalismalarin yapildigi ve ögretmenler, ögrenciler, aileler ve diger paydaslar ile erken okul terki sorunu ile ilgili sürekli iletisim saglayan ortak bir egitim platformu gelistirilen proje çiktilari düzenlenen konferansta katilimcilarla paylasildi.

Konferansa Mugla Il Milli Egitim Müdür Vekili Ferman Akbulut, Mugla Il Milli egitim Müdür Yardimcisi Serap Aksel, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Asli Tayli, okul müdürleri ve ögretmenler katildi.



Konferansta konusan Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Serap Aksel, erken okul terkini önleme projesinin ögretmenlerin kapsayicilik yöntemlerini benimsedikleri, proje bazli isbirlikçi bir ortamda çalistiklari ve bunlari ögretme-ögrenme etkinliklerine dahil ettikleri olumlu bir süreç oldugunu ifade ederek, ögretmenlerin elde edilen kazanimlarini egitim platformunda uyguladiklari ve dijital teknolojileri kullandiklari çok verimli çalismalarin gerçeklestigini, bu sayede projede çalisan ögretmenlerin büyük kazanimlar elde ettiklerini ifade etti.



Konferansta bir sunum gerçeklestiren Doç. Dr. Asli Tayli “Projede yapilan çalismalar neticesinde alinan sonuçlarin bölgesel, ulusal ve Avrupa düzeyinde, proje süresince ve kullanim ömrünün ardindan yogun bir iletisim yayilma stratejisi uygulanarak ve egitim kaynaklarina açik erisimin saglanmasini hedefliyoruz” dedi.



Konferans düzenlenen atölye çalismalari ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile