Mugla'da Insan Ticareti Operasyonu Açiklamasi 7 Gözalti

Mugla'da Insan Ticareti Operasyonu Açiklamasi 7 Gözalti

Mugla Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Ahlak Büro Amirligi tarafindan ’insan ticareti’ suçu ile ilgili 11 adrese yapan es zamanli baskinlarda 7 kisi gözaltina alinirken, islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mugla Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Ahlak Büro Amirligi basarili operasyonlarina bir yenisini daha ekledi. Edinilen bilgiye göre, ’insan ticareti’ suçu ile ilgili Bodrum Cumhuriyet Bassavciligi ile yürütülen projeli dosya çerçevesinde 1 Mayis 2023 tarihinde 8 süpheli sahsa fiziki ve teknik takip uygulandi. Yaklasik 2 aylik süre sonunda 22 Haziran 2023 günü operasyon için dügmeye basti. Süpheli sahislarin yakalanmasi hedefli; süphelilerin kaldiklari ikametlerde, bulunduklari otel ve konaklama yerlerinde Bodrum merkezli, es zamanli 11 adrese 17 ekip ve 54 personelin katilimiyla operasyon düzenlendi.

Operasyonda 7 süpheli sahis kiskivrak yakalanirken, 1 süpheli sahsin yurt disinda oldugu tespit edildi. Öte yandan 19 magdur kadin da kurtarildi.

3 süpheli tutuklandi

Gözaltina alinan 7 süpheli emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Adliyede hakim karsisina çikartilan süphelilerden M.Ç., T.A. ve M.Ü. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.S., B.A., M.P. ve F.Y.A. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile