Mugla'da Kaybolan Otizmli Çocuk Akbük Koyu'nda Bulundu

Mugla'da Kaybolan Otizmli Çocuk Akbük Koyu'nda Bulundu

Mugla’nin Mentese ilçesinde ailesi ile birlikte gittigi zeytin bahçesinde kaybolan 7 yasindaki otizmli çocuk, sahil güvenlik ekipleri tarafindan Akbük Koyu’nda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Yavuz Berk Cengiz’in ailesi Çatakbagyaka Mahallesi’nden Sarniç Mahallesi’nin turistik Akbük Koyu sirtlarinda bulunan zeytinleri toplamaya gitti. Aile aksam saatlerinde otizm rahatsizligi bulunan 7 yasindaki çocuklarinin kayboldugunu fark etti. Zeytinlik alandan kaybolan çocugu aile tüm aramalara ragmen bulamadi. Çocuklarina ulasamayan aile durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye ekipler sevk edilirken, minik Yavuz için arama kurtarma çalismasi baslatildi.

Zeytin toplarken aksam saatlerinde gözden kaybolan Yavuz Berk’in bulunmasi için gerçeklestirilen arama kurtarma çalismalarina AFAD, UMKE, Mentese Ilçe Jandarma Komutanligi’na bagli ekipler, saglik personelleri, komando timi, Marmaris Arama Kurtarma ve Önleme (MAKE) ekipleri katildi.

Otizmli oldugu ögrenilen Yavuz Berk Cengiz için ekipler gece boyunca arama kurtarma çalismasi gerçeklestirirken, gece görüslü dron ile çocugun kayboldugu yerler de didik didik arandi.

Sabaha kadar devam eden çalismalarin sonunda sahil güvenlik ekipleri, küçük Yavuz’u, kara yolu ile ulasilamayan bir yerde buldu. Ekipler tarafindan kurtarilan talihsiz çocuk, Akbük Iskelesi’ne getirilerek ailesiyle bulusturuldu. Bulusmada duygu dolu anlar yasanirken minik Yavuz, saglik kontrolü için hastaneye götürüldü. Cengiz ailesi ise çocuklarini kurtaran herkese tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile