Muğla'da Kültür Ve Tarih Turizmi Canlandırılacak

Türkiye'nin bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip kenti Muğla'da, turist sayısının artırılması için alternatif turizm olanaklarının harekete geçirilmesi, kültür ve tarih turizminin daha da canlandırılması planlanıyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, 2014'te Muğla'ya 2 hava alanı ve 9 deniz hudut kapısından 3 milyon 302 bin 688 ziyaretçinin giriş yaptığını, 2015'te ise ziyaretçi sayısının önceki yıla göre yüzde 7 azaldığını  söyledi. Çiçek, 2015'de Muğla'ya gelen 3 milyon 81 bin 465 ziyaretçinin 2 milyon 419 bin 349'unun hava yoluyla, 662 bin 116'sının ise deniz yoluyla kente giriş yaptığını ifade etti.

Çiçek, Türkiye'nin çevresinde devam eden savaş ortamı, insanların vatanlarından edilmeleri gibi sıkıntıların doğal olarak turizmi de etkilediğini kaydetti.

- "Misafirler, turizm adına her şeyi bulacak"

Muğla'ya en çok İngiltere, Almanya, Rusya, Hollanda ve Polonya'dan ziyaretçi geldiğini dile getiren Çiçek, şöyle devam etti:

"Muğla ülkemiz açısından önemli bir turizm merkezi. Biz kentimizde deniz, kum güneş üçgeninin dışında tarihi ve kültürel özelliklerimizi de turizmle birleştirip, alternatif olanaklarla misafirlerimize turizmin her çeşidini sunduk. Bu yıl alternatif turizm olanaklarını daha aktif değerlendirip turist sayısını artırmaya çalışacağız. Bölgemize gelen tüm misafirler, turizm adına her şeyi bulacak. Muğla, 2015 yılında olumsuz şartlara rağmen kötü olmayan bir turizm sezonu geçirdi."

Muğla’da yabancı turist sayısının gelecek yıllarda daha da artırılması için tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Çiçek, bu projelerinin ana kaynağı olarak, alternatif turizmin her çeşidini Muğla ve ilçelerinde hayata geçirebilmeyi hedeflediklerini kaydetti.

- "Kültür ve tarih turizmini biraz daha canlandıracağız"

Vali Çiçek, Muğla'nın geçmişte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, Karia’ya başkentlik etmiş önemli bir tarih ve kültür merkezi olduğuna dikkati çekerek, bölgede her yıl en az 10 kazı çalışması yapıldığını ve bu alanlardan çıkarılan eserlerin ya yerinde ya da müzelerde sergilendiğini dile getirdi.

Kazı alanlarında yürütülen çalışmaları daha da artırarak tarih ve kültür turizmini biraz daha canlandırmak istediklerini anlatan Çiçek, bu kapsamda bölgeye gelen ziyaretçilerin artacağını düşündüklerini vurguladı.

Bölge turizmi için yeni hedef pazarları belirleyerek Muğla’nın tanıtımı için daha fazla çalışma yürüteceklerini dile getiren Çiçek, bölgenin tanıtımı için sivil toplum aktörleri ve iş adamlarıyla yurt içi ve dışında fuarlara katılacaklarını anlattı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile