Mugla'da Ögrenciler Egitime Yeniden Kazandiriliyor

Mugla'da Ögrenciler Egitime Yeniden Kazandiriliyor

Milli Egitim Bakanligi tarafindan ülke genelinde baslatilan ’Egitimle Yeniden Bulusma’ projesinde, Mugla’da egitim sisteminde kaydi bulunmayan ögrenciler egitime kazandirilmaya devam ediyor.



Il ve ilçelerde olusturulan komisyonlarca kayitsiz ögrenciler tespit edilerek tek tek adresleri ziyaret ediliyor, ögrencinin en uygun egitim seçeneklerine karar veriliyor ve ardindan kayit islemleri baslatiliyor. 4 Ocak 2023’te baslayan "Egitimle Yeniden Bulusma" projesi ile okul öncesinden mesleki egitim merkezleri ve açik ögretim de dahil olmak üzere tüm kademelerde egitim sistemine dahil olmayan ögrenciler, egitimle yeniden bulusuyor.

Mugla’da kayit disi ögrencilerin okullara erisimi ve okullasma oranlarinin artirilmasina yönelik çalismalar basariyla yürütülüyor. Il genelinde egitim sistemine farkli sebeplerle dahil olmayan ögrencilerin yeniden egitimle, okulla bulusturulmasi için lise çaginda çocugu olan velilere örgün ögretim, açik ögretim ve mesleki egitim merkezi seçenekleri konusunda bilgi verilerek kendileri için en uygun bulduklari sisteme çocuklari dahil ediliyor. Tercihte ilk sirada yer alan Mesleki Egitim Merkezlerine (MESEM) kayitli ögrenci sayisi, geçtigimiz 2022 yilinda il genelinde yüzde 500 artarak 11 bin’e ulasti. Egitimle Yeniden Bulusma projesi ile birlikte ocak ayinda, kayit disi ögrencilerden MESEM’lere büyük oranda kayit basvurusu gerçeklesti. Bu sayede ortaögretimdeki okullasma orani yüzde 95’ten yüzde 97’ye yükseldi.

Projesinde Merkezi Nüfus Idare Sistemi MERNIS üzerinde tutulan güncel nüfus ve adres bilgileri dikkate alinarak okula kayitsiz çocuklarin sistem tarafindan otomatik tespit ve takip edilmesine yönelik e-Okul sistemine entegre modül hazirlandi. Modül içerisinde örgün egitimde ilkokul ve ortaokul kademesi için 15, lise kademesi için de 18 yasindan büyük olmamak sartiyla zorunlu egitim çagindaki ögrencilerin otomatik tespiti saglaniyor.

Egitimde feda edilecek tek bir çocugun olmadigini vurgulayan Mugla Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, "Bakanligimizin egitimde kapsayicilik ve firsat esitligini merkeze alan hedefleri dogrultusunda, çocuklarimizi nitelikli egitimle bulusturmaya devam ediyoruz. Egitimde marka sehir olan Mugla’mizda, okul öncesinden ortaögretime, egitimin her kademesindeki ögrencilerimizi egitimin tüm etkenlerinden faydalanmasi adina var gücümüzle çalisiyoruz. Bakanligimizin "Egitimle Yeniden Bulusma" projesinde, ilimizde çesitli sebeplerden dolayi ögrenim göremeyen dezavantajli çocuklarimizi da tespit ederek egitime dahil etmenin mutlulugunu yasiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile