Mugla'da Ögrenciler Geri Dönüsüm Malzemelerini Sanata Dönüstürüyor

Mugla'da Ögrenciler Geri Dönüsüm Malzemelerini Sanata Dönüstürüyor

Mugla’da üniversite ögrencileri kendi bez çantalarinin dikimini yaparak tasarim atölyesinde geri dönüsüme katki sagliyor.



Her hafta farkli etkinliklerle gönüllü gençlerin sosyal faaliyetlere daha fazla katilmalarinin saglandigi Gençlik Merkezi’nde bu hafta “Geri Dönüsümden Sanata” etkinligi çerçevesinde Bez Çanta Dikim ve Tasarim Atölyesi çalismasi gerçeklestirildi.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ögrencilerinin de katilimiyla gerçeklestirilen etkinlikte ögrenciler, çevre ve doga dostu renk renk bez torbalar dikti. Gönüllü gençler tarafindan yogun katilimin saglandigi ve egitmenler tarafindan gerçeklestirilen etkinlikte, ögrenciler hem dikis ögrendiler hem de kumasta desen olusturma ve boyama teknikleri üzerine bilgi aldi. Ayrica bu etkinlikle birlikte Ögrenciler zamanlarini verimli kullanmanin yani sira ayni zamanda da çevreyi koruyarak ekonomilerine katki sagliyor.

Mugla’da Üniversite okuyan Sevval Berfin Demir” Dikis nakis ve el sanatlari ilgim hep vardi. Gençlik merkezimizde ki imkanlarla dikis ögrenme firsatim oldugu için çok mutluyum. Kendi tasarimlarimizi burada yapiyoruz. Farkli bölümlerden arkadaslarimla birlikte burada hem çevreci hem de sosyallesme imkanimiz oluyor. Bizlere bu firsati veren Gençlik ve Spor Bakanligimiza tesekkür ederim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile