Mugla'da Ormana Saygi Konseri

Mugla'da Ormana Saygi Konseri

Marmaris Filarmoni Dernegi, yanan ormanlar anisina bir konser düzenledi. Içmeler’de yanmis agaçlarin karsisinda “Yastayiz, tüm ormanlarin anisi için agit yakiyoruz” denilerek gerçeklestirilen konseri izleyenler, zaman zaman gözyaslarini tutamadi.

Marmaris Filarmoni Dernegi, yanan ormanlar anisina ‘ormana saygi konseri’ düzenledi.

Marmaris Belediyesi’nin katkilariyla Içmeler Atatürk Bilim ve Egitim Parki’nda gerçeklesen konseri çok sayida vatandas hüzünle izledi. Yanan ormanlarin karsisinda gerçeklesen konser öncesi bir basin açiklamasi okuyan Dernek Baskani Ahmet Altinöz, “Ulusal bir yangin felaketi yasadik. Yangin söndürme sirasinda fedakâr gençlerimizi, agaçlarimizi, bitkilerimizi, hayvanlarimizi, ormanlarda kendi halinde yasayarak insanlara fayda saglayan sincaplardan yilanlara tirtillardan arilara milyonlarca canliyi yitirdik. Çok sevdigimiz dogayi getirdik, hepimiz yastayiz” dedi.

Ilan edilmeyen yas

Yanginlarda Türk halkinin cigerlerinin yandigina dikkat çeken Altinöz, “Ulusal yas ilan etmek devleti idare eden hükümetlerin görevidir ama Türk halkinin cigeri yandi. Biz resmi gazetede ilan edilmeyen bir yas tutuyor ve canimiz cigerimiz tüm ormanlarimiz, orman sehitlerimiz Sahin Akdemir ve Görkem Hasdemir basta olmak üzere tüm insanlarimiz, ormanlarda yanan agaç, bitki, börtü böcek tüm hayvanlarin anisi için, unutulmamasi için agit yakiyoruz” ifadesini kullandi.

Gözyaslarini tutamadilar

Konser öncesinde ormanlar için 1 dakikalik saygi durusunda bulunulmasinin ardinda ormanlar için müzigin sesi yükseldi. Bach’tan Mozart’a, Sezen Aksu’dan Zülfü Livaneli’ye kadar birçok bestecinin eseri ormanlar için seslendirildi. Ormanlar için gerçeklestirilen konserde izleyenlerin de zaman zaman gözyaslarini tutamadigi görüldü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile