Mugla'da Pickleball Sporunun Egitmen Egitimi Verildi

Mugla'da Pickleball Sporunun Egitmen Egitimi Verildi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesinde ilk defa Abide Hasan Nuri Öncüler Huzurevi sakinlerinin de katilimiyla Pickleball egitmen egitimi verildi.



Son zamanlarda tenis severlerin ragbet ettigi, dünyada en fazla oynanan branslardan olmasina ragmen adi fazla duyulmayan Pickleball, MSKÜ’de ögrencilerin yeni gözdesi oldu.

Mugla’da bir ilk olan Pickleball Egitmen Egitimi, Uluslararasi Pickleball Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Asene Erdinç ve Davut Güngör esliginde MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi ögretim üyeleri, Rektörlük Beden Egitimi ve Spor Bölümü ögretim görevlileri ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklesti.

Mugla’da Pickleballu ögrencilerine tanitan MSKÜ Beden Egitimi ve Spor Bölümü ögretim elemanlarindan Ögr. Gör. Hatice Dilhun Sukan, “Yeni bir brans olan Pickleball ile Mugla’da neler yapabiliriz, üniversitemize neler katabiliriz düsüncesiyle harekete geçtik. Uluslararasi Pickleball Federasyonuna bagli Türkiye temsilciligi ile iletisime geçtik ve Mugla temsilciligini aldim. Daha sonra Türkiye temsilcileriyle birlikte Üniversitemizde egitmen egitimi düzenledik. Hocalarimiz ile birlikte 52 ögrencimiz egitime katildi.

Güzel bir etkinlik oldu. Huzurevindeki yaslilarimiz antrenman yapip Pickleball oynuyorlar. Onlarla birlikte etkinliklerimiz de devam edecek. Her hafta Cuma günü bu etkinligimiz olacak” dedi.



Pickleball hakkinda da bilgi veren Ögr. Gör. Hatice Dilhun Sukan, “Aslinda bu çok yaygin bir spor. Dünyada hizli yayildi ve turnuvalar düzenleniyor. 2028’de olimpiyatlara girme hedefinde olan bir brans. Pickleball kolay oynanan bir spor. Türkiye’de de yayginlasmaya basladi.

Üniversitelerde tanitimi yapiliyor. Egitmen egitimleri veriliyor. Sadece fazla duyulan bir brans degil. Her yasa hitap eden, cinsiyet ayrimi olmayan bir brans. Tekler ve çiftler olarak turnuvalar düzenlenebiliyor. Fiziksel aktivesi etkin bir oyun. Baba ile oglunun oynayabilecegi bir oyun diyebiliriz. En önemlisi sosyallesmeye çok olumlu etkisi var. Mugla’da ilk defa bir organizasyon düzenlendi.

Bizde derslerimizde verilmek üzere bir proje hazirliyoruz. Mugla ve ilçelerinde yayilmasi için de projelerimiz olacak” diye konustu.



Planlanan projelerle ilgili bilgi veren Sukan, “Ögrencilerimiz bu bransi çok sevdi. Her geçen gün adi duyuluyor ve ilgi artiyor. Hem ögrenmesinin kolay olmasi hem de eglenceli olmasi sevilmesini sagliyor. 19 Mayis, 23 Nisan gibi özel günlerde bu bransin tanitilmasi için turnuvalar planliyoruz. Ayrica kirsaldaki okullara gidip ögrencileri bu bransla tanistirmayi hedefliyoruz. Gelecek vaad eden bir brans oldugu için ögrencilerime bu bransi öneriyorum. Hem ögrencilerimiz için hem de Mugla için güzel olacagini düsünüyorum” dedi.



Pickleball ile farkindalik olusturacaklarini söyleyen MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü 2. Sinif Ögrencisi Hüseyin Karadag, “Pickleball ile danisman hocamin yönlendirmesiyle tanistim. Hocalarim benimle çok ilgilendi. Daha sonra yapabildigimi gördüm. Bu brans beni hayata bagladi. Arkadaslarima bu bransi anlatiyorum. Her bransla ilgileniyorum ama Pickleballda kazandigimi görmek beni mutlu ediyor. Beni daha çok tesvik ediyor. Bu bransi neden engelli bireylere kazandirmayayim diye düsünmeye basladim. Ülkemizde hala içine kapanik, özel ihtiyaçli bireyler var. Ikinci günden itibaren ben yapabiliyorsam diger engelli bireylere de bu isi asilayabilirim diye düsündüm. Elimden geldigi kadariyla ilerletmeye çalisacagim. Bu bransla Türkiye’de çok güzel bir farkindalik olusturacagimiza inaniyorum” dedi.



Pickleball, iki oyuncunun veya dört oyuncunun, bir taraf topu geri veremeyene veya bir kural ihlali yapana kadar 34 inç yüksekligindeki bir ag üzerinde küreklerle delikli, içi bos plastik bir topa vurdugu bir raket veya kürek sporudur.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile