Muğla'da Turizm Sezonunu Uzatmak İçin Çalışma Yürütülecek

Türkiye'nin, bin 484 kilometre ile en uzun kıyı şeridine sahip kenti Muğla'da turizm faaliyetlerini 12 aya yaymak için çalışma yürütüleceği bildirildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Akyaka Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen "2014 Yılı Turizm Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Muğla Valisi Amir çiçek, geçen yıl 2 havaalanı ve 9 deniz hudut kapısından gelen 3 milyon 302 bin 688 yabancı turisti ağırlayan kentte ziyaretçi sayısının, bir önceki yıla göre arttığını söyledi.

Çiçek, 2014 yılının genel itibarıyla turizm açısından yüz güldürecek durumda bulunduğunu belirterek, gelen turist sayısının turizmciler ve yatırımcılar açısından da iyi bir yılı geride bıraktıklarını anlamına geldiğini dile getirdi.
Bölgeye gelen turist sayısında yaşanan artışın en önemli sebebinin kentte hakim olan huzur ve güven olduğunu vurgulayan Çiçek, "Diğer önemli husus ise hanutçuluk üzerinde etkin bir çalışma yürütüldü. Önceki yıllarda hanutçuluk nedeniyle yaşanan olumsuz olaylar bu yıl görülmedi. Bölgemizde hizmet veren turizm yatırımcıları da hizmet kalitelerini artırarak bölgeye kaliteli turist çekmeye başladılar" dedi.

Geçen yılın Muğla turizmi açısından huzurlu, güvenli ve geçmiş yıllara göre çok daha iyi geçtiğine işaret eden Çiçek, "Hedefimiz Muğla'da sadece 6 aylık sezonda turizm yapmak değil. Bölgemizde turizmi 12 aya yaymak için çalışma yürütmek. Bununla ilgili eylem planlarımızı hazırlamak. Alternatif turizmin değişik şekillerini ilimizde uygulayarak turizmi 12 aya yaymak istiyoruz" diye konuştu.

- Muğla, alternatif turizm türlerinde de öne çıkıyor
Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik ise Muğla'nın bin 484 kilometre ile Türkiye'de en uzun kıyı şeridine sahip kent olduğunu söyledi.

Muğla'daki turizm çalışmaların güven, çeşitlilik ve bilgilendirme temaları üzerinde yürütüldüğünü vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
"İlimiz iklim, tarih ve doğal güzellikleri açısından alternatif turizm türlerine çok uygun. Turizm çeşitliliği yönünden ilimiz ülkemizin ilk sırasında yer almaktadır. Muğla ve ilçelerinde yürüyüş yolları, bisiklet rotaları, mağara turizmi gibi alternatif turizm çeşitleri mevcut. Fethiye Ölüdeniz, dünyada ender güzellikteki yamaç paraşütü cennetlerinden. Babadağ'ından single ve tandem olarak yılda 92 bin atlayış yapılıyor. Denizlerimizde 65 okul tarafından 120 bine yakın dalış yaptırılıyor. Akyaka sahillerinde uçurtma sörfü dünya standartlarına uygunluğundan son yıllarda oldukça gelişti. Yılda yaklaşık 13 bin kişi bu sporu yapıyor. Bodrum'dan Antalya sınırlarına kadar eşsiz kıyılarımızda yapılan ve oldukça ilgi gören mavi tur, ilimizin dünya turizmine hediyesidir."
Çelik, Muğla'da kültürel eksenli alternatif turizm adı atında da çalışmalar yürütüleceğini anlatarak, "Ören yerlerinde kazıların devam etmesi, tarihi alanların ziyarete açılması, yürüyüş güzergahlarının tanıtılması ve buradan elde ettiğimiz tarihi bulguların müzelerimizde sergilenmesi turizm açısından önem taşımaktadır" dedi.

Bölge turizmi için yeni hedef pazarları belirleyeceklerini bildiren Çelik, Muğla'nın tanıtımı için daha fazla çalışma yürüteceklerini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile